Japan obnavlja rečna korita u šest gradova Srbije

Izvor: BKTV News, 21.Okt.2014, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan obnavlja rečna korita u šest gradova Srbije

Tri od pet miliona evra, koliko je Vlada Japana obezbedila kao pomoć Srbiji u obnovi od posledica poplava, biće iskorišćeno za sanaciju rečnih priobalja, nasipa i korita u šest gradova Srbije.

Ti poslovi, kako je danas u Valjevu najavio ambasador Japana u Srbiji Masafumi Kuroki, radiće se u Valjevu, Krupnju, Loznici, Osečini, Čačku i Gornjem Milanovcu.
– Ovo je početak pomoći naše vlade za obnovu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << nasipa, priobalja i korita. Radovi će početi ubrzo, kako bi se što pre zaštitili građani u ovih šest gradova, kao i šira područja tih mesta. Uradili smo što smo mogli, sada je na narodu Srbije da što brže sprovede projekat sanacije – rekao je japanski ambasador.
U Valjevu će za kompletnu sanaciju i vraćanju u prvobitno stanje korita Kolubare biti iskorišćeno 110 miliona dinara, a radovi će se izvoditi u dužini od 840 metara keja reke.
Direktor vladine Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Marko Blagojević zahvalio se narodu Japana na pomoći, ističući da je Japan jedan od najvećih dobrotovora Srbije.
– Uz pomoć ambasadora, Vlada Japana je prepoznala naše prioritete, a zaštita od budućih poplava je prioritet bez premca. Neophodno je da rečna korita vratimo makar na nivo od pre majskih poplava, jer je to uslov da ne pretrpimo sličnu štetu.
Do sada, uložili smo 30 miliona evra za obnovu kuća, a do kraja godine ćemo u sektor privatnih kuća uložiti skoro 40 miliona evra – naveo je Blagojević.
Po njegovim rečima, u drugoj fazi obnove koja bi trebala da počne od januara 2015. godine, radiće se na na unapređenju sistema odbrane od poplava u celoj Srbiji.
Izvor: blic
The post Japan obnavlja rečna korita u šest gradova Srbije appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.