Japan: U kokpitu uvek mora dvoje

Izvor: B92, 28.Apr.2015, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan: U kokpitu uvek mora dvoje

Ministarstvo saobraćaja Japana saopštilo je da će od sada biti obavezno da dve osobe budu tokom leta u pilotskoj kabini japanskih aviokompanija.

Prema propisu donetom posle pada aviona Džermanvings 24. marta u francuskim Alpima, pored pilota u kokpitu će obavezno morati da bude druga osoba - član posade ili drugi pilot u slučaju da jedan od pilota napusti kabinu, navodi se u saopštenju ministarstva.

Nova mera stupiće na snagu ove nedelje i odnosiće se na dve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << glavne japanske aviokompanije ANA i JAL.

Slične mere su uvele i druge aviokompanije u svetu kako bi se izbeglo da pilot ostane sam u kabini.

To se desilo tokom leta aviona Džermanvingsa. Pilot Andreas Lubic, pošto je ostao sam u kabini, aktivirao je prinudno sletanje u cilju samoubistva. U toj nesreći su poginuli svi putnici i članovi posade, njih 150.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.