Japan: Najniža stopa nezaposlenosti od 1997.

Izvor: Blic, 31.Jan.2015, 01:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan: Najniža stopa nezaposlenosti od 1997.

U Japanu je tržište rada nastavilo da se poboljšava, pri čemu je stopa nezaposlenosti u decembru prošle godine pala na 3,4 odsto, što je najniži nivo od 1997. godine.

U decembru je i inflacija u Japanu usporila, peti mesec za redom.

"Arhipelag je na putu ozdravljenja", rekao je Marsel Tielijan, analitičar u kompaniji Kapital ekonomiks.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Stopa nezaposlenosti se u celoj 2014. godini smanjila za 0,4 procentna poena, na prosečno 3,6 odsto, dok je u decembru bila 3,4 odsto.

Tielijan, međutim, ukazuje da kod tih dobrih statističkih podataka treba, između ostalog, imati u vidu da je povećan broj zaposlenih koji ne rade puno radno vreme, ili su povremeno radno angažovani, pre svega među licima starijim od 65 godina.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Najmanja nezaposlenost u Japanu od 1997.

Izvor: Radio 021, 31.Jan.2015

U Japanu je tržište rada nastavilo da se poboljšava, pri čemu je stopa nezaposlenosti u decembru prošle godine pala na 3,4 odsto, što je najniži nivo od 1997. godine...U decembru je i inflacija u Japanu usporila, peti mesec za redom. "Arhipelag je na putu ozdravljenja", rekao je Marsel Tielijan,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.