BORBA ZA RIO Odbojkašice silovite protiv Kube, Ruskinje vode protiv SAD

Izvor: Blic, 04.Sep.2015, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BORBA ZA RIO Odbojkašice silovite protiv Kube, Ruskinje vode protiv SAD

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je u Komakiju Kubu sa 3:0 (25:22, 25:19, 25:15) i stigla do osme pobede na Svetskom kupu u Japanu, koji je ujedno i prvi kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koje će se naredne godine održati u Rio de Žaneiru.

Na Svetskom kupu u Japanu učestvuje 12 reprezentacija, a dve prvoplasirane steći će direktno pravo učešća na Igrama u Brazilu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

U prethodnih devet kola srpske odbojkašice savladale su SAD, Peru, Alžir, Južnu Koreju, Dominikansku republiku, Rusiju, Japan i Kubu a jedini poraz doživele su na startu turnira od kineske selekcije. Protiv Kube, istakle su se Stefana Veljković i Ana Bjelica sa po 10 poena, Jelena Nikolić je doprinela trijumfu sa osam, Buša sa sedam.

Naredni protivnik izabranicama selektora Zorana Terzića biće reprezentacija Kenije sa kojom se sastaju u subotu od 8 časova po srednjeevropskom vremenu.

Odbojkašice ipak ne odlučuju same o svojoj olimpijskoj sudbini, imaju identičan učinak kao Kina (8-1), SAD i Rusija imaju 7-1 i njihov meč je trenutno u toku, Ruskinje vode sa 2:0 u setovima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbojkašice Srbije lako pobedile Kubu

Izvor: Akter, 04.Sep.2015

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u japanskom Komakiju Kubu s 3:0, u setovima 25:22, 25:19, 25:15 u prvoj utakmici poslednje faze Svetskog kupa..Srpske odbojkašice su ovim osmim uzastopnim trijumfom došle na dva koraka od plasmana na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru naredne...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.