Azijska tržišta: Indeksi rastu zbog kineskog poteza

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Apr.2015, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azijska tržišta: Indeksi rastu zbog kineskog poteza

TOKIO - Indeksi na azijskim tržištima kapitala danas su porasli zahvaljujući nedjeljnom potezu kineske središnje banke koja je smanjila količini gutovine koju banke moraju držati u rezervama.

MSCI Asia Pacific Index porastao je 0,3 posto. Najviše je raslo tržište u Hong Kongu gdje je Hang Seng skočio 1,3 posto. Nikkei 225 porastao je 1 posto dok je tržište u Australiji raslo 0,6 posto.

Investitori >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << su i dalje oprezni zbog Grčke koja bi krajem tjedna trebala predati Bruxellesu novi paket reformi. Grčka vlada u ponedjeljak je donijela hitnu odredbu kojom se sve lokalne uprave pozivaju da prebace svoje novčane rezerve u Grčku središnju banku koja se suočava s nelikvidnošću. Uredba, koja je objavljena u vladinu službenom glasilu, je donesena u trenutku kada je Atena suočena s ključnim pregovorima s međunarodnim vjerovnicima, Europskom komisijom, Europskom središnjom bankom i Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

N valutnim se tržištima dolar oporavlja, nakon što je danima bio pod pritiskom zbog naznaka usporavanja rasta američkog gospodarstva, zbog čega je sve manje vjerojatno da će središnja banka Fed povećati ključne kamatne stope već u lipnju.

Dolarov indeks, koji pokazuje vrijednost američke u odnosu na šest najvažnijih svjetskih valuta, jutros je dosegnuo 97,95 bodova, dok je jučer u ovo doba iznosio 97,43 boda.

Pritom je prema japanskoj valuti tečaj dolara skočio na 119,40 jena, dok je jučer u ovo doba iznosio 118,80 jena.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Azijske berze: Indeksi rastu zbog kineskog poteza

Izvor: GdeInvestirati.com, 21.Apr.2015

TOKYO - Indeksi na azijskim tržištima kapitala danas su porasli zahvaljujući nedeljnom potezu kineske centralne banke koja je smanjila količini gotovine koju banke moraju držati u rezervama...MSCI Asia Pacific Index porastao je 0,3 posto. Najviše je raslo tržište u Hong Kongu gde je Hang Seng...

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.