Žedni zbog nesloge

Izvor: RTS, 06.Okt.2015, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žedni zbog nesloge

Meštani Kovanice, najudaljenijeg sela ćuprijske opštine našoj redakciji u Jagodini javili su se zbog problema sa vodosnabdevanjem. Više od godinu dana pumpe za vodu seoskog vodovoda ne rade, a sada nema ni struje u kućici na izvoru Vrelo.
Od dvadeset pet kuća koje su priključene na seoski vodovod samo u dve vode nema. Na mestu zvanom Brdo, flaše i baloni postali su svakodnevica. Jovanka Zdarvković >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kaže da je situacija nepodnošljiva i da su celog leta vodu donosili sa izvora u centru sela.

Otkad seoski vodovod ne radi, drugi meštani Kovanice koriste vodu iz sopstvenih bunara, za dve porodice to nije rešenje.
Romanija Milić čija je kuća takođe na brdu nema vodu, ali ni uslova da iskopa bunar u dvorištu. Kako će zimi, kada i automobili teško savladaju uspon do kuće, ni sama ne zna.
"Kada radi vodovod svi se priključe", kaže Dragiša Milić. "Kad postoji problem, onda su alternativa bunari u dvorištima za sve osim za njih i Zdravkoviće."
Dotrajale instalacije, osim vlasnika te dve kuće niko više ne održava. U nekoliko navrata, za dvadesetak godina meštani su prikupljali novac za popravku. Do zajedničkog rešenja teško se dolazi iako voda svima treba.
Predsednik Mesne zajednice nije želeo pred kamere. Kaže da će struja za pumpu biti priključena za nekoliko dana, čeka se potpis Elektrodistribucije. Ipak to neće rešiti problem, jer za kupovinu pumpe treba saglasnost još dvadeset troje korisnika. Predstoje izjašnjavanje i pregovori, a do tada će voda sa izvora do kuća na brdu samo u flašama.
rts.jagodina@rts.rs

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.