Pero Stanuloviću, Orfej Petroviću i Vukašinoviću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2017, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pero" Stanuloviću, "Orfej" Petroviću i Vukašinoviću

Uručenjem nagrada, sinoć je u Jagodini završila 32. književna manifestacija "Srpsko pero 2017".

Nagradu "Srpsko pero", koja se sastoji od unikatne povelje, novčanog iznosa i umetničke slike, dobio je mladi pesnik iz Pirota Andrija Stanulović za pesmu "Arkanum", najbolju, po oceni žirija od 200 pristiglih na konkurs autora do 35 godina iz Srbije i Srba iz dijaspore koji pišu na srpskom jeziku.

Nagradu je uručio književnik iz Beograda Miljurko Vukadinović. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Nagradu "Zlatni orfej" za "savremeni pečat i trajan doprinos srpskoj kulturnoj baštini" a sastoji se od povelje i novčanog iznosa, podelili su književnici Miodrag Patrović iz Novog Sada i Veroljub Vukašinović iz Trstenika.

"Pomoravski orfej" književna nagrada koja se dodeljuje za najbolje književna ostvarenja pisca iz Pomoravllja, Resave i Levča, uručen je dr Miletu Markoviću iz Zagreba, rođen u Jagodini, i Miletu Lazareviću iz Ćuprije.

Nagrada "Pergament" za najbolju prvu knjigu, dodeljena je Nebojši Tatomiru, iz Beograda.

Sverčanost je održana u Narodnoj biblioteci u Jagodini i Klubu novinara Pomoravlje u Jagodini.

Književni festival "Srspko pero" se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Skupštine grada Jagodine i Ministarstva kulture i informisanja.

Završnica 32. "Srpskog pera" počela je 21.juna, promocijom knjiga Rade Stefanović, Dušana Aničića, Radivoja Ristića i Nenada Stefanović, a nastavljena 22. juna "Vidovdanskom večeri", tradicionalnoj pesničkoj manifestaciji pesnika Pomoravlja i Srbije, posvećenoj Vidovdanu i Boju na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.