Palma spasio radnike, poništeni otkazi

Izvor: B92, 30.Nov.2015, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palma spasio radnike, poništeni otkazi

Oko 175 radnika italijanske Fabrike za proizvodnju automobilskih cerada "Kofecioni Andrea Srbija",koji su u petak dobili otkaz, biće vraćeni na posao.

Na sastanku glavnog menandžera fabrike Dejana Šiškovskog i prestavnika Sidnikata "Nezavisnost" sa predsednikom Skupštine grada Jagodine Draganom Markovićem - Palmom postignut je dogovor da se svi radnici vrate na posao.

"Postigli smo dogovor da se svi radnici vrate na posao, da sednemo za pregovarački sto i da zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u fabrici rešimo sva ekonomska i socijalna pitanja od insteresa za radnike i njihov položaj", rekla je, posle sastanka glavni poverenik Sindikata "Confezioni Andrea Serbia", isperd Sindikata Nezavisnost Miomirka Bojić.

Radnici su dobili otkaz, zbog učešća u jednočasovnom štrajku upozorenja 17. novembra, "zbog uvođenja desetočasovnog radnog vremena, bahatog i osionog ponašanja poslovodstva, koje je sve srpsko, prema radnicima i takozvanih 'službenih beleški', za koje se posle pet dobija otkaz".

Poslovodstvo fabrike, na čelu sa direktorom Darkom Kikićem, je saopštilo da su radnici dobili otkaz "po Zakonu o radu, i da su fabrici naneli štetu od 400.000 evra".
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dogovoreno da se radnici italijanske fabrike vrate na posao

Izvor: Beta, 30.Nov.2015

Italijanska fabrika Konfecioni Andrea koja u Jagodini proizvodi automobilske cerade saopštila je danas da je nakon razgovora rukovodstva, predsednika Skupštine grada Dragana Markovića i predstavnika sindikata Nezavisnost dogovoreno da se na posao vrate svi zaposleni koji su dobili upozorenje pred...

Nastavak na Beta...

Jagodina: Radnici vraćeni na posao

Izvor: Capital.ba, 30.Nov.2015

JAGODINA, Oko 175 radnika italijanske Fabrike za proizvodnju automobilskih cerada „Kofecioni Andrea Srbija“, koji su u petak dobili otkaz, biće vraćeni na posao. Na sastanku glavnog menandžera fabrike Dejana Šiškovskog i prestavnika Sidnikata „Nezavisnost“ sa predsjednikom Skupštine grada...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.