Vučić: O vanrednim parlamentarnim izborima u narednim danima

Izvor: Blic, 20.Feb.2017, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: O vanrednim parlamentarnim izborima u narednim danima

Premijer Aleksandar Vucić izjavio je danas da će se u narednim danima videti da li će biti i vanrednih parlamentarnih izbora.

Kako je rekao, i predsednički izbori su na neki način provera legitimiteta.

On je danas u Vrbasu rekao i da "politika nije trgovina, da on nije trgovac i da neće da učestvuje u medijskom rijalitiju".

Vučić je time odgovorio na pitanje novinara o sastanku koji bi navodno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << danas morao da ima sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, te da, kako se navodi u medijima, odgovori na Nikolićeve zahteve kako bi odustao od kandidature za predsedničke izbore.

- Ja nisam trgovac da nešto prodajem ili kupujem - poručio je Vučić i dodao: "Ne želim da učestvujem u rijalitiju, koji vi pravite i namećete... Kad budem s nekim želeo da se vidim to ću učiniti, a da o tome ne obaveštavam vas, ne pada mi na pamet".

Za njega, dodao je, politika nije trgovina, nije nikad bila i neće biti.

Kako je naveo, Nikolića veoma poštuje, ali nije trgovac.

- Sešću i razgovaraću, ako je to u redu, onda dobro, ako nije, šta da radimo - poručio je Vučić.

Rekonstrukcija škole

Premijer danas boravi u Vrbasu povodom radova na rekonstrukciji škole "Petar Petrović Njegoš" u čiju je rekonstrukciju, kako je rekao, uloženo više od 400.000 evra.

On je rekao da će u školi biti obnovljene sve sanitarije, vodovodne i druge instalacije, kao i stolarija.

Vučić je rekao da će učenici biti nasmejaniji kada budu videli kako će škola izgledati za tri i po meseca i izrazio nadu da će škola imati ubuduće i više učenika.

- Mi danas imamo više novca u bužetu Srbije zahvljujući trudu, radu i strpljenju građana, zato možemo danas mnogo novca da uložimo u škole, da naša deca imaju bolje terene. Ovde ćemo sve sanitarije okrečiti i urediti, gotovo pola miliona evra dati da bi vrbaški đaci mogli imati što bolje moguće uslove - kazao je premijer.

On je rekao da je u oktobru počela obnova 234 objektai, od kojih su 106 obrazovne ustanove, u više od 130 gradova i mesta.

Turbulentna vremena

On je dans rekao i da su pred Srbijom nova turbulentna vremena, da mnogi jedva čekaju da Srbiju uruše i da je destabilizuju, a "mi im poručujemo da ćemo Srbiju da čuvamo i sačuvamo".

U razgovoru sa građanima, koji su ga dočekali, Vučić je rekao da niko ne sme i ne može ni da pomisli da će našu zemlju da destabilizuje ili uruši.

- Neka nova turbulentna vremena su pred nama, Bošnjaci traže reviziju presude MSP za genocid, Hašim Tači traži ulazak u UNESCO i Savet Evrope, a mnogi u Srbiji jedna čekaju bilo kakvu nestabilnost, ne bi li Srbija oslabila... - rekao je Vučić.

"Poručujem im da ćemo Srbiju da čuvamo i sačuvamo - rekao je Vučić.

Kako je rekao, u Vrbas je došao, kaže, zbog rekonstrukcije škole, koja je važna kao i svaka beogradska škola, i treba da ima iste, ako ne i bolje uslove za nastavu.

"Ne zadužujemo našu decu"

- Mora da se vodi računa o čitavoj Srbiji i svakom njenom pojedincu i posebno o budućnosti dece - rekao je predsednik srpske vlade.

Premijer je u tom smislu naveo da su "javne finansije stabilizovane, da Srbija nema manjak u budžetu, da ne zadužuzjemo našu decu, i da malo po malo popravljamo životni standard, a svako zna da dolazi bolje vreme".

- Mi ne lažemo građane, kao što to drugi rade u kampanji, neki su se već osetili silnim i moćnim, ali mi nećemo da ustuknemo i uplašimo se. Nisam se nimalo uplašio, a niste ni vi i borićemo se svim srcem, svom snagom za normalnu i pristojnu Srbiju - rekao je Vučić.

Kako je rekao, mogu da imaju novca koliko hoće, mogu da troše koliko hoće, ali svoje želje neće moći da ispune.

"Neće nama ambasadori da pričaju šta treba da radimo"

- Vi ste oni koji znate šta je to nezavisnost i suverenitet jedne zemlje - rekao je Vucić i dodao da je Srbija danas politički nezavisna zemlja i niko nam "ne kroji kapu".

Prema njegovim rečima, nema tog ambasadora koji će da kaže - "mora Srbija da to uradi ili mora ovo da uradi"

- Srbija mora da radi samo ono što njen narod hoće i rukovodstvo koje je izabrala - podvukao je Vučić.

On je dodao da Srbija jeste na putu ka EU, ali i da je jedina evropska zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji, niti će to učiniti.

- Živela škola "Petar Petrović". Živela Srbija - rekao je Vučić na kraju obraćanja.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Kandidatura Srbije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ U VRBASU: O parlamentarnim izborima za neki dan

Izvor: Kurir, 20.Feb.2017

...Kako je rekao, i predsednički izbori su na neki način provera legitimiteta..VUČIĆ: Srbiju ćemo čuvati i sačuvati..(KURIR TV) VUČIĆ OBIŠAO OSNOVNU ŠKOLU U VRBASU: Đaci, nemojte odmah na terene nego knjigu u ruke!..Autor: Tanjug,Foto: Marina Lopičić

Nastavak na Kurir...

VUČIĆ: O vanrednim parlamentarnim izborima u narednim danima

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2017

Premijer Aleksandar Vucić izjavio je danas da će se u narednim danima videti da li će biti i vanrednih parlamentarnih izbora..Kako je rekao, i predsednički izbori su na neki način provera legitimiteta. On je danas u Vrbasu rekao i da "politika nije trgovina, da on nije trgovac i da neće da učestvuje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.