Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jun.2017, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putinovom rivalu zabranjeno kandidovanje na izborima

MOSKVA - Centralna izborna komisija Rusije i zvanično je zabranila opozicionom lideru Alekseju Navalnom da se kanduje na narednim predsjedničkim izborima, prenosi "Guardian“.

Kao razlog naveli su  da je ranije uslovno osuđen za pronevjeru.

Navalni tvrdi da je presuda politički motivisana. Opozicioni političar već dugo vremena kritikuje predsjednika Vladimira Putina zbog korupcije te >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je organizovao masovne demonstracije u zimu 2011. godine.

Trenutno je u zatvoru i služi jednomjesečnu kaznu na koju je osuđen, jer je početkom mjeseca zakazao proteste na mjestu na kojem mu to nije odobreno.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.