Premijerska fotelja uskoro prazna - novo ime ili novi izbori

Izvor: N1 televizija, 19.Maj.2017, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerska fotelja uskoro prazna - novo ime ili novi izbori

Mesec i po dana prošlo je od predsedničkih izbora na kojima je pobedio aktuelni premijer Aleksandar Vučić. Ni danas, međutim, nije ništa jasnije ko će umesto njega sesti u fotelju premijera i da li će i ko u vladi još biti zamenjen.

Naprotiv, u javnosti se spekuliše da će umesto novog premijera Srbija dobiti nove izbore - još jedne vanredne parlamentarne. Sve je moguće, kažu u Srpskoj naprednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << stranci.

Ko će, kada Alksandar Vučić 31. maja preuzme dužnost predsednika Srbije, zauzeti njegovo mesto u vladi - brojne su spekulacije o mogućim kanidatima, ali zvaničnog odgovora na to pitanje i dalje nema.

"To je pitanje na koje će odgovor dati predsednik Vučić, to je njegovo i zakonsko pravo, a svakako sam siguran da će uslediti period konsultacija i ja mislim da će taj proces biti završen u prvih 15 ili 20 dana juna", smatra funkcioner SNS-a Nebojša Stefanović.

Dnevnik Alo, međutim, navodi da će umesto da predloži novog predsednika vlade, Vučić doneti odluku da u avgustu budu održani novi parlamentarni izbori.

"Sve je uvek moguće. Nemamo za sada nikakvu odluku, nijedna odluka nije doneta, videćemo u narednim danima. Pre svega smo posvećeni obavljanju posla", kaže Stefanović.

U SPS-u, koalicionom partneru naprednjaka, ponavaljaju poznati stav o vanrednim izborima.

"Mi se kao strranka zalažemo za redovne izborne cikluse. Ne zato što strahujemo od izbora, već zato što smatramo da je politička stabilnost veoma važna i značajna za Srbiju. Sa druge strane nikada ne možete kao što je Stefanoivić rekao, o tome nije bilo reči, ali nikada ne možete da isključite mogućnost održavanja vanrednih izbora", rekao je Đorđe Milićević, SPS.

Skupštinska opozicija se u jednom slaže sa Stefanovićem - da je u Srbiji sve moguće, pa zbog toga, kako navode i održavanje novih parlamentarni izbora.

"Mislim da je ovo samo još jedan pokušaj zaluđivanja, sluđivanja građana da ne bi razmišljali o svakodnevnim problemima, teškom životu, sve lošijoj ekonomskoj situaciji, činjenici da mladi ne mogu da nađu posao i odlaze iz zemlje, svih tih stvarnih problema", smatra Marko Đurišić, SDS.

"Ono što je realnost Srbije je očigledno potrebno prekriti stalnim najavama novih izbora stalnim mogućnostima novih nestabilnosti praznih hodova, jer očigledno je da smo iz godine u godinu ulazili u vanredne izbore sa tim da nam insitutcije nisu radile, da su radile nedovoljno efikasno i da nisu obavile svoje ključne poslove", kaže Goran Ćirić, DS.

Novinar Slobodan Stupar kaže da odluka o izborima zavisi jedino od Aleksndra Vučića, koji se od početka na vlasti održava izborima.

"Vi ste pomenuli Nebojšu Stefanovića i neke tabloide. O izborima i opšte o političkim potezima Vučića ne zna ništa ni Stefanović ni tabolidi, dakle jedini koji se pita u svemu ovome je Vučić", smatra Stupar.

Stupar, ipak, ne očekuje da izbori budu održani u avgustu u vreme godišnjih odmora.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Čekajući Vučićevu odluku - ponovo na birališta?

Izvor: N1 televizija, 19.Maj.2017

Mesec i po dana prošlo je od predsedničkih izbora na kojima je pobedio aktuelni premijer Aleksandar Vučić. Ni danas, međutim, nije ništa jasnije ko će umesto njega sesti u fotelju premijera i da li će i ko u vladi još biti zamenjen...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.