Izvor: Blic, 25.Okt.2016, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoće da naplati VREĐANJE SRBA Popov za "Blic": Milanović Tačiju prodaje svoj imidž

Bivši hrvatski premijer Zoran Milanović je nakon debakla na izborima odlučio da se oproba kao konsultant, a svoje usluge u procesu evrointegracija ponudio je Tirani i Prištini.

Kako piše prištinska “Gazeta ekspres”, Milanović je usluge ponudio različitim zemljama, ali je najzainteresovaniji da radi u Albaniji, Crnoj Gori, BiH i na samoproklamovanom Kosovu.

Bivši šef SDP je već boravio u Prištini >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i navodno se sastao sa Agimom Čekuom i bivšim kosovskim premijerom Hašimom Tačijem.

Aleksandar Popov, direktor Centra za regionalizam, kaže za “Blic” da ga takav razvoj događaja ne čudi.

- Od Milanovića se kao šefa umerene levice svakako očekivalo drugačije ponašanje u predizbornom periodu. Ipak, priča je otišla skroz udesno, a bivši šef SDP izabrao je Srbiju za metu: od blokade poglavlja, pa do neumesnih izjava poput “šaka jada”. On je u Hrvatskoj politički mrtav i nije novina da se bivši premijeri ili lideri stranaka late sličnog posla nakon ostavke - kaže Popov.

Na pitanje da li je Milanović kompetentan da deli savete o evrointegracijama uprkos tome što se nalazio na čelu Hrvatske prilikom ulaska u EU, Popov kaže da se tu pre radi o političkom potezu.

- Milanović nije bio operativac koji je vodio evrointegracije Hrvatske. Nije on vukao poteze, već stručnjaci, tako da je ovo više čista politika. Kosovo je pod patronatom EU i SAD i oni će platiti stručnjake za taj posao, a pogotovo što je u pitanju komplikovan slučaj gde ni državni status nije rešen. Mi smo u te svrhe angažovali Slovenca koji je bio operativac, a ne šefa države - zaključuje Popov.

Prodaja imidža

Aleksandar Popov smatra da je Milanovićev motiv samo zarada.

- Što se mene tiče, takav potez, da radi za Tačija, nije za pohvalu, ali svi političari koji odu pokušavaju da iskoriste svoj imidž i ostvare dobit - dodaje Popov.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.