Sutra sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Avg.2016, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu

Savet bezbednosti UN sutra će razmatrati izveštaj generalnog sekretara UN Ban Ki Muna o Unmiku u kojem je naveo da sprovođenje sporazuma Beograda i Prištine "nije značajno napredovalo".

Srbiju će na sednici Saveta bezbednosti UN predstavljati ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji će dati osvrt na Banov izveštaj i izneti ocenu aktuelne situacije na Kosovu i delovanja Unmika.

Ban Ki Mun je u izveštaju period od 16. aprila do 15. jula naveo da su kosovske >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i srpske vlasti potvrdile posvećenost dijalogu, ali i pozvao lidere u Beogradu i Prištini da pokažu novu kreativnost, fleksibilnost i spremnost za kompromis kako bi se obezbedio napredak u dijalogu u korist svih zainteresovanih i odlučno postavilo Kosovo i širi region na put stabilnosti i razvoja.

Praktično sprovođenje sporazuma Beograda i Prištine uz posredovanje Evropske unije "nije značajno napredovalo", naveo je on i dodao da "Beograd i Priština nastavljaju da se međusobno optužuju za manjak napretka".

Priština navodi da je Beograd blokirao sprovođenje sporazuma o energetici, telekomunikacijama i otvaranju mosta u Kosovskoj Mitrovici, dok Beograd navodi da Priština sprečava osnivanje Zajednice srpskih opština kao i da napori Kosova da se učlani u međunarodne organizacije negativno utiču na atmosferu dijaloga, piše u izveštaju.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić na sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu

Izvor: Telegraf.rs, 24.Avg.2016

U Njujorku će sutra biti održana sednica Saveta bezbednosti UN na kojoj će biti razmotren redovni tromesečni izveštaj generalnog sekretara svetske organizacije Ban Ki-muna o situaciji na Kosovu, a Srbiju će predstavljati šef diplomatije Ivica Dačić...Ban je u najnovijem izveštaju pozvao lidere...

Nastavak na Telegraf.rs...

Dačić: Očekujem žustru raspravu, odgovoriću svim silama

Izvor: B92, 24.Avg.2016

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da na sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu očekuje žustru raspravu...On je istakao da Srbija insistira na formiranju Zajednice srpskih opština, kao i na regionalnom miru i stabilnosti, ali da ne može prihvatiti jednostrane akte, poput proglašenja...

Nastavak na B92...

Danas sednica SB UN o situaciji na Kosovu

Izvor: B92, 25.Avg.2016, 00:32

SB UN će u četvrtak razmatrati izveštaj genseka UN Ban Ki Muna o Unmiku u kom je naveo da sprovođenje sporazuma Beograda i Prištine "nije značajno napredovalo"...Srbiju će na sednici Saveta bezbednosti UN predstavljati ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji će dati osvrt na Banov izveštaj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.