Sigurno neću sam u Vladu

Izvor: B92, 17.Apr.2014, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sigurno neću sam u Vladu"

Beograd -- Lider SPS Ivica Dačić posle konsultacija u Predsedništvu rekao da nije bilo reči o tome da poziv za Vladu važi samo za SPS, a ne i za ostatak koalicije.

Posle konsultacija o formiranju Vlade sa Tomislavom Nikolićem, Dačić ipak nije direktno odgovorio na pitanje da li će u budućoj vladi sedeti i neko iz PUPS-a.

"Nije bilo razgovora o personalnim rešenjima. Mi smo informisali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednika Nikolića da smo spremni da pomognemo i da smo spremni da budemo deo parlamentarne većine", rekao je on.

Dačić je naveo da će odluku o svemu doneti stranački organi, a da će se tek posle Uskrsa razgovarati o kadrovskim rešenjima, "uprkos medijskim spekulacijama".

On je precizirao da će danas biti održano Predsedništvo SPS, a posle Vaskrsa i Glavni odbor stranke, a i koalicioni partneri JS i PUPS će donositi odluke na stranačkim organima.

Dačić je naveo i da, kada je reč o ministrima, uopšte nije razgovarano o tome da će samo on ili neko iz SPS biti u vladi i ponovio da su oni i u razgovorima istakli da žele da pomognu novoj vladi.

"Sigurno je da neću samo ja ili samo SPS biti u vladi", naveo je Dačić, komentarišući mogućnost da ostale članice koalicije okupljene oko socijalista budu deo vlade.

Dačić je primetio i da su ove konsultacije drugačije u odnosu na neke prethodne, jer se već zna da postoji parlamentarna većina za formiranje vlade.

"Parlamentarna većina već postoji", istakao je on.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Uskrs

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Spremni smo da budemo deo vlade! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 17.Apr.2014

- Informisali smo Nikolića o našoj spremnosti da budemo deo parlamentarne većine i o razgovorima koje smo vodili sa SNS-om i Aleksandrom Vučićem i o tome ćemo doneti odluku na našim stranačkim organima - rekao je lider SPS-a

Nastavak na Telegraf.rs...

Dačić: Parlamentarna većina već postoji

Izvor: Beta Video, 17.Apr.2014

BEOGRAD - ``Parlamentarna većina već postoji``, izjavio je predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić u zgradi predsednika Srbije, nakon konsultacija koalicije SPS-PUPS-JS sa Nikolićem o formiranju nove vlade. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Đilas: DS ne može u ovakvu vladu, a nisu nas ni zvali

Izvor: Blic, 17.Apr.2014

Obavestili smo predsednika da DS ne može da ide u ovakvu vladu i da poziv nismo ni dobili, rekao je Dragan Đilas, predsednik DS nakon konsultacija s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. ..Đilas je naveo da je istovremeno zatražio od predsednika Srbije da se odustane od ideje rotiranja na godinu...

Nastavak na Blic...

Dačić: Sigurno neću sam u Vladu

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Apr.2014

BEOGRAD - Posle konsultacija o formiranju Vlade sa Tomislavom Nikolićem, Dačić ipak nije direktno odgovorio na pitanje da li će u budućoj vladi sedeti i neko iz PUPS-a.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.