Priština: Zapaljiva izjava Dačića

Izvor: Mondo, 10.Jan.2017, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština: Zapaljiva izjava Dačića

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova osudilo je sinoć izjavu ministra inostranih poslova Srbije Ivice Dačića da albanska dijaspora planira napade na diplomatske misije Srbije.

Foto: tanjug/ tanja valic/ nr

Ministarstvo samoproglašene države Ksovo ocenuilo je kao "neprihvatljivu i zapaljivu" retoriku koja doprinosi destabilizaciji uz tvrdnju da takve akte nasilja "može da orkestrira >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sama Srbija" kako bi se potom, kako navode, pripisali albanskoj dijaspori.

Dačić je juče upozorio da se, prema bezbednosnim informacijama, u albanskoj dijaspori planira zauzimanje nekog od naših diplomatsko-konzularnih predstavništava u SAD-u ili Evropi kako bi se Srbija prinudila da odustane od zahteva za suđenje Haradinaju.

Kosovosko ministarstvo ocenjuje da je to rečnik devedesetih godina i straha kada je Srbija, kako tvrdi "sama orkestrirala napade i pripisivala ih drugima", preneo je N1 pozivajući se na Anadoliju.

Za to ministarstvo, "izjave Dačića su zapaljive i tendenciozne, doprinose destabilizaciji i otežavaju proces normalizacije odnosa. U takvim okolnostima, takvi akti nasilja mogu biti orkestrirani od same Srbije, kako bi se onda pripisali albanskoj dijaspori", navodi se u saopštenju iz Prištine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.