Ivica Dačić: Turska treba da istraži i osudi zločin!

Izvor: 24sata, 23.Nov.2014, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivica Dačić: Turska treba da istraži i osudi zločin!

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da, u slučaju ubistva Marka Ivkovića u petak u Istanbulu, Turska treba da istraži i osudi taj zločin.

Turska je, kaže Dačić, napravila propust u smislu procene rizika, a nisu imali ni odgovarajuće policijske snage za obezbeđenje košarkaške utakmice Crvena zvezda - Galatasaraj.

Pročitajte još:

ISPOVEST NAVIJAČA IZ ISTANBULA Pretili su nam čim >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << smo ušli u halu, gađali su nas bakljama i stolicama (VIDEO)

- Mi smo kao država reagovali na način kako bi reagovala svaka država koja štiti svoje interese - rekao je Dačić.

Pročitajte još:

ISPOVEST NAVIJAČA IZ ISTANBULA Pretili su nam čim smo ušli u halu, gađali su nas bakljama i stolicama (VIDEO)

Ministar je apelovao na sportske klubove da kada imaju informaciju da će navijači ići u inostranstvo na utakmice o tome obaveste ministarstva unutrašnjih i spoljnih poslova.

- To je neophodno da bismo mogli da razgovaramo sa ljudima po toj liniji, kako bismo eventualno sprečili da dođe do ovakvih situacija - rekao je Dačić na TV Pinku.

Primetio je da je zapravo od samog početka organizacija tog sportskog događaja u Turskoj bila loša.

- Bili smo uključeni, jer smo imali zahtev od Crvene zvezde da se obezbede ulaznice. Upozoravali smo policiju i druge nadležne organe da može da dođe do incidentnih situacija. I, eto, desio se ovaj tragični događaj - rekao je Dačić.

Prethodno je, kaže, Srbija izrazila nezadovoljstvo tretmanom Zvezdinih navijača imajući u vidu da su navijači turskog Bešiktaša bili ovde nedavno, te da im je tada bila pružena potpuna zaštita i nije bilo nijednog incidenta.

Dačić očekuje da ga njegov turski kolega za dan-dva obavesti o novim informacijama o istrazi.

- Ono što je važno je da se istraga sprovede do kraja i samim tim se pokaže odnos turskih vlasti koja taj slučaj treba najooštrije da osudi - zaključio je Dačić.

Navijač Crvene zvezde Marko Ivković u petak je ispred hale Abdi Ipekči u Istanbulu izboden nožem u sukobu sa pristalicama Galatasaraja uoči meča dva tima u 6. kolu Evrolige.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Dačić: Turska da istraži i osudi zločin

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Nov.2014

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da, u slučaju ubistva Marka Ivkovića u petak u Istanbulu, Turska treba da istraži i osudi taj zločin...Turska je, kaže Dačić, napravila propust u smislu procene rizika, a nisu imali ni odgovarajuće policijske...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.