Dačić sutra sa Meri Vorlik

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jul.2015, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sutra sa Meri Vorlik

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastaće se sutra u Beogradu sa prvim pomoćnikom zamenika državnog sekretara SAD Meri Vorlik.

Ranije danas Vorlik, prva zamenica pomoćnika državnog sekretara u Birou za energetske izvore američkog Stejt departmenta, sastala se sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i u razgovoru naglasila da su ekonomski rezultati Srbije ohrabrujući, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kao i posvećenost evropskim integracijama.

Američka zvaničnica, bivša ambasadorka SAD u Srbiji, istakla je da je zvanična poseta srpskog premijera Vašingtonu dala veliki doprinos političkim i ekonomskim odnosima dveju zemalja, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Premijer Vučić obavestio je Vorlik o rezultatima ekonomskih mera Vlade Srbije kojima je cilj, između ostalog, stvaranje poslovnog okruženja koje bi privuklo strane investitore, među kojima su i američke kompanije.

Premijer Srbije razgovarao je sa prvom zamenicom pomoćnika američkog državnog sekretara o potrebi diverzifikacije energetskih izvora sa ciljem da se osigura energetska bezbednost Srbije, kao i o drugim pitanjima od zajedničkog interesa iz oblasti energetike.

Vorlikova je naglasila da su ekonomski rezultati Srbije ohrabrujući, kao i posvećenost evropskim integracijama, ističući lično angažovanje premijera Vučića u regionalnoj saradnji i dijalogu sa Prištinom, navedeno je u saopštenju.

Vorlik se tokom dana sastala i sa ministarom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem, sa kojim je razgovarala o pitanjima od zajedničkog interesa za dve zemlje iz oblasti energetike.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić i Vorlik o energetskoj bezbednosti Srbije i regiona

Izvor: RTS, 07.Jul.2015, 13:55

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa prvim zamenikom pomoćnika državnog sekretara u Birou za energetske izvore Stejt departmenta Meri Vorlik, sa kojom je razgovarao o energetskoj bezbednosti Srbije i Zapadnog Balkana. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.