Dačić s Kukanom

Izvor: RTS, 19.Sep.2014, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić s Kukanom

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se sa predsedavajućim delegacije Evropskog parlamenta pri parlamentarnom Komitetu za stabilizaciju i pridruživanje Eduardom Kukanom, sa kojim je razgovarao o saradnji Srbije sa Evropskim parlamentom. Dačić se sastao i sa ambasadorom Kuvajta u Beogradu Jusefom Ahmadom Abulsamadom.

Na sastanku je bilo reči i o izboru novog izvestioca Evropskog parlamenta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za Srbiju, kao i o nastavku pregovaračkog procesa Srbije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, prenosi Tanjug.

Ministar Dačić i Eduard Kukan razgovarali su o nastavku saradnje Srbije sa Evropskim parlamentom, naročito u svetlu novog rasporeda snaga nakon izbora za Evropski parlament u maju, zaključuje se u saopštenju.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se sa ambasadorom Kuvajta u Beogradu Jusefom Ahmadom Abulsamadom, sa kojim je razgovarao o razvoju bilateralne saradnje. 

Obe strane su ocenile da tradicija dobrih odnosa dva naroda i država treba da bude osnova buduće svestrane saradnje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ekonomski i investicioni sadržaji bilateralne saradnje trebalo bi da prate nivo dobrih političkih odnosa, navedeno je u saopštenju.

Istaknuto je da će predstojeća poseta parlamentarne delegacije Kuvajta Skupštini Srbije doprineti intenziviranju bilateralne saradnje dve zemlje.

Na sastanku je bilo reči i o dostavi donacije Kuvajta u vrednosti od milion dolara, namenjenoj za pomoć nastradalima u majskim poplavama.

Ministar Dačić čestitao je kuvajtskom ambasadoru na nagradi koju su emir šeik Sabah El Ahmad El Džaber El Sabah i Država Kuvajt dobili od Ujedinjenih nacija za humanitarni angažman.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.