Dačić: Učešćem u misijama UN doprinosimo miru u svetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2014, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Učešćem u misijama UN doprinosimo miru u svetu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da Srbija nema veliki politički uticaj, ali da u okviru mirovnih misija UN može da doprinese očuvanju mira i bezbednosti u konfliktnim zonama u svetu.

Na prijemu za učesnike Regionalnog skupa o učešću zemalja Zapadnog Balkana u mirovnim operacijama UN, Dačić je izrazio želju da Zapadni Balkan u budućnosti bude "region iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kojeg će veliki broj ljudi ići u mirovne misije širom sveta, a da regionu više ne budu potrebne" takve misije za čuvanje mira.

Podsekretar UN za mirovne operacije Erve Ladsus izrazio je zadovoljstvo zbog održavanja regionalnog skupa u Beogradu i pozdravio učešće Srbije i drugih zemalja regiona u mirovnim misijama UN, kao i njihovu "posvećenost idealima" te organizacije.

Prijemu u Ministarstvu spoljnih poslova prisustvovali su učesnici skupa i predstavnici diplomatskog kora.

Na regionalnom skupu održanom danas u Beogradu učestvovale Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Albanija, Makedonija i Crna Gora.

Na skupu su učestvovali i ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić, podsekretar UN za mirovne operacije Erve Ladsus i šef Kancelarije UN u Beogradu Peter Due.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zapadni Balkan izvoznik bezbednosti

Izvor: RTS, 20.Okt.2014

Region Zapadnog Balkana je 90-ih uvozio bezbednost, a danas je postao izvoznik bezbednosti, kaže Erve Ladsus, podsekretar UN, šef Mirovnih misija UN. Nema planova za smanjenje Unmika, tvrdi Ladsus u intervjuu za RTS.......Zašto su vam potrebne zemlje Zapadnog Balkana u mirovnim operacijama UN?..Mi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.