Dačić: Srbija nije promenila stav o Kosovu

Izvor: Politika, 24.Okt.2014, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija nije promenila stav o Kosovu

BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je ocenio da je jučerašnjim skupom na kom su učestvovali ministri zemalja Zapadnog Balkana, Srbija položila veliki ispit odbranivši principijelnu poziciju koja se tiče statusa Kosova.

On je povodom izjava kosovskih i albanskih predstavnika da je Srbija „faktički priznala Kosovo”, istakao da Srbija nije promenila svoj stav i da nema nameru >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da to uradi.

Taj skup je, podsetio je, organizovan po gimnih formuli koja nema statusna obeležja.

On je dodao da se i sam sreo više od 40 puta sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, a da nije promenio stav.

Dačić je ponovio da je dobro što je poseta albanskog premijera Edija Rame odložena da bi se, kako je naveo, „smirile tenzije”, ali je dodao da je takođe dobro da se ona desi 10. novembra kako je dogovoreno u razgovoru dva premijera.

Prema njegovim rečima, program posete Rame Beogradu još nije poznat.

„Posle incidenta svima je interes da idemo zajedno ka smirivanju situacije. Mnogo vremena potrebno da se dođe do normalizacije odnosa, a veoma malo je dovoljno da sve to padne u vodu”, rekao je Dačić novinarima.

Tanjug

objavljeno: 24.10.2014.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.