Dačić: Nemojte da me hvalite, Vučić to ne voli

Izvor: Blic, 26.Jul.2016, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nemojte da me hvalite, Vučić to ne voli

Ministar spoljnih poslova u tehničkoj vladi i lider SPS Ivica Dačić odbacio je danas medijske navode da predstavnici Rusije lobiraju da on bude ministar u novoj vladi i naveo da oni koji misle da je to istina, očigledno ne poznaju mandatara Aleksandra Vučića.

Odgovarajući na pitanja novinara da li oseća pritisak oko formiranja vlade i da li su tačni navodi da Rusija lobira za njegovo imenovanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dačić je odgovorio da bi najbolje bilo da ga niko ne hvali kod mandatara.

-Jer ako biste me pohvalili, sigurno me ne bi uzeo - rekao je Dačić i dodao da ne veruje da je toliko bitan da bi Vladimir Putin to kazao.

Prema njegovim rečima, ni u kakvom slučaju ne bi želeo da ga neko pohvali.

- On (Vučić) je takav čovek da ne voli da trpi da ga neko pritiska. Da znate jednu stvar, ako hoćete nekoga da pređete, samo napišite u novinama da će taj biti 'to i to' - rekao je Dačić na konferenciji za novinare posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova BiH Igorom Crnadakom.

Dačić je dodao da nije najbitnije da li će biti ministar ili ne, već to što radi, kako je rekao, ozbiljan državni posao, odnosno da se trenutno bavi razgovorima sa ministrima širom sveta u vezi sa "velikom ofanzivom koja se vodi protiv nas od strane zapadnih zemalja, koje primoravaju druge zemlje da priznaju Kosovo".

Poruka Editi Tahiri: Ne menjemo poziciju o Kosovu i Metohiji

Povodom izjave Edite Tahiri da će Srbija morati da menja ustavnu preambulu kad je reč o Kosovu, poručio je da Srbija neće menjati poziciju o Kosovu i Metohiji.

- Nije bitan ni Ustav ni preambula, ovde je reč o tome da mi ne priznajemo jednostrani akt secesije - poručio je Dačić, odgovarajući na pitanja novinara posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova BiH Igorom Crnadekom.

Prema njegovim rečima, međunarodna zajednica može svetu silom da nametne takvo tumačenje, ali će isto tako morati da odgovori na druge primere koji će u svetu početi da se dešavaju i koji se već dešavaju.

- Kada nevolja zakuca na njihova vrata, onda će da se sete međunarodnog prava. Mi ne želimo i ne dozvoljavamo da to bude moguće na primeru Srbije - rekao je šef srpske diplomatije.

On je naveo da neki sada komentarišu koliko realan taj stav Srbije, postavljajući pitanje da li je bilo realno pre 40 godina da će Kosovo jednostrano proglasiti nezavisnost?

- Ne smemo da odustanemo od toga, zato nam je preduslov da Srbi ostanu na Kosovu i Metohiji. Edita Tahiri, prema tome, može da priča za albansku javnost šta hoće - zaključio je Dačić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.