Bizaran odgovor Prištine nakon Dačićevog upozorenje: Srbi sami prave napade, a pripisuju ih drugima?!

Izvor: Telegraf.rs, 10.Jan.2017, 01:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bizaran odgovor Prištine nakon Dačićevog upozorenje: Srbi sami prave napade, a pripisuju ih drugima?!

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova osudilo je večeras izjavu ministra inostranih poslova Srbije Ivice Dačića da albanska dijaspora planira napade na diplomatske misije Srbije.

Oni su ocenili Dačićevu izjavu kao "neprhivatljivu i zapaljivu" retoriku koja doprinosi destabilizaciji uz tvrdnju da takve akte nasilja "može da orkestrira sama Srbija" kako bi se potom, kako navode, pripisali albanskoj dijaspori.

Dačić je ranije danas upozorio da se, prema bezbednosnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << informacijama, u albanskoj dijaspori planira zauzimanje nekog od naših diplomatsko-konzularnih predstavništava u SAD-u ili Evropi kako bi se Srbija prinudila da odustane od zahteva za suđenje Haradinaju.

Foto-ilustracija: Profimedia

Kosovosko ministarstvo ocenjuje da je to rečnik devedesetih godina i straha kada je Srbija, kako tvrdi "sama orkestrirala napade i pripisivala ih drugima", preneo je N1 pozivajući se na Anadoliju.

Za to ministarstvo, "izjave Dačića su zapaljive i tendenciozne, doprinose destabilizaciji i otežavaju proces normalizacije odnosa.

U takvim okolnostima, takvi akti nasilja mogu biti orkestrirani od same Srbije, kako bi se onda pripisali albanskoj dijaspori”, navodi se u saopštenju iz Prištine.

(Telegraf.rs/Tanjug)


Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Priština: Dačićeva izjava zapaljiva

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jan.2017

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova osudilo je izjavu ministra inostranih poslova Srbije Ivice Dačića da albanska dijaspora planira napade na diplomatske misije Srbije kao "neprihvatljivu i zapaljivu" retoriku koja doprinosi destabilizaciji...Ministarstvo tvrdi da takve akte nasilja "može da orkestrira...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.