Izložba „Sve osim sudopere” od danas u Domu omladine

Izvor: Politika, 05.Jun.2012, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba „Sve osim sudopere” od danas u Domu omladine

BEOGRAD - Međunarodna kolektivna izložba „Everything But the Kitchen Sink/Sve osim sudopere”, koja je okupila 18 autora, od danas je postavljena u Galeriji Doma omladine Beograda.

Autori će svoje radove, nakon dva zajednička nastupa u Londonu i jednog u Buenos Ajresu, predstaviti i beogradskoj publici, na inicijativu Milana Milosavljevića i Sarane Mere.

Osim generacijske bliskosti, ove umetnike povezuje i master program iz oblasti lepih umetnosti koji su zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pohađali na Sent Martin koledžu za umetnost i dizajn, nakon čega su se nastanili širom sveta - u Argentini, SAD, Izraelu, Velikoj Britaniji, Srbiji, Nemačkoj, Italiji, Portugalu, Luksemburgu.

Upravo ta činjenica čini ovu izložbu jedinstvenom prilikom da, kako su objasnili organizatori, kroz serije fotografija, crteža, video radova, skulptura upoznamo umetničke prakse autora iz različitih delova sveta, prodirući u društveni kontekst, istoriju, sećanja...

Okosnicu izložbe predstavljaju pojmovi nomadskog i privrženosti. Sam naziv „Everything But the Kitchen Sink” ukazuje na kretanje, preseljenje, promenu životnog mesta.

U skladu sa takvim nazivom, autori će beogradskoj publici predstaviti raznovrsne radove u koje su ugradili svoja iskustva, tragedije, lične trijumfe u poslednjih 10 godina, koliko je prošlo od kada su završili zajednički master program.

Tanjug

objavljeno: 05.06.2012.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izložba: Everything But the Kitchen Sink od 05. do 14. juna 2012. u DOB-u

Izvor: NC magazin, 05.Jun.2012

. Izložba "Everything But the Kitchen Sink" (Sve sem sudopere) biće otvorena u DOB-u / Galerija, u 19 časova. Ova izložba okuplja 18 izuzetnih autora koji će svoje radove, nakon dva zajednička nastupa u Londonu i jednog u Buenos Airesu, predstaviti i beogradskoj publici, na inicijativu Milana...

Nastavak na NC magazin...

"Sve osim sudopere" u Domu omladine

Izvor: Glas javnosti, 05.Jun.2012

BEOGRAD - Međunarodna kolektivna izložba "Everything But the Kitchen Sink/Sve osim sudopere", koja je okupila 18 autora, postavljena je u Galeriji Doma omladine Beograda...Autori će svoje radove, nakon dva zajednička nastupa u Londonu i jednog u Buenos Ajresu, predstaviti i beogradskoj publici, na...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.