Dačić: Pozdravljamo stav UN o upotrebi ćirilice u Hrvatskoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Apr.2015, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Pozdravljamo stav UN o upotrebi ćirilice u Hrvatskoj

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija pozdravlja stav iznet u izveštaju Komiteta UN za ljudska prava koji poziva Hrvatsku da obezbedi nacionalnim manjinama pravo da na korišćenje svog jezika i pisma, naročito ćirilice u Vukovaru.

"Mi možemo samo da pozdravimo jedan takav stav i mi ne želimo da to pitanje aktuelizujemo da bismo bili protiv nekoga u Hrvatskoj nego >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << smatramo to normalnim i civilizacijskim. Kao što u Srbiji niko nema bilo šta protiv da se upotrebljava hrvatski jezik, latinica itd.", rekao je Dačić na konferenciji za štampu.

Shodno tome mi apsolutno smatramo da u Srbiji i Hrvatskoj treba da se ispuni najviši mogući nivo prava, rekao je Dačić.

"O tome smo razgovarali premijer i ja kada smo bili u Hrvatskoj sa predstavnicima srpskog naroda koji tamo živi", rekao je on.

U izveštaju Komiteta UN o stanju ljudskih prava u Hrvatskoj objavljenom danas na sajtu odbora, izražava se zabrinutost zbog činjenice da pripadnici nacionalnih manjina imaju probleme prilikom upotrebe maternjeg jezika, naročito ćiriličnog pisma.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Sbija pozdravlja stav UN o upotrebi ćirilice u Hrvatskoj

Izvor: RTS, 03.Apr.2015

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je rekao da Srbija pozdravlja stav iznet u izveštaju Komiteta UN za ljudska prava koji poziva Hrvatsku da obezbedi nacionalnim manjinama pravo na korišćenje svog jezika i pisma, naročito ćirilice u Vukovaru. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.