Ukinute oslobađajuće presude Mladićevim jatacima

Izvor: Blic, 21.Jul.2011, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinute oslobađajuće presude Mladićevim jatacima

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je oslobađajuće presude grupi od deset okrivljenih za pomaganje u skrivanju haškom optuženiku Ratku Mladiću od 2002. do 2006. godine i naložio ponovno suđenje pred potpuno izmenjenim većem.

Apelacioni sud saopštio je da je usvojio žalbu Prvog osnovnog tužioca na presudu kojom su okrivljeni Stanko Ristić, Ljiljana Vasković, Borislav Ivanović i Predrag Ristić oslobođeni optužbi da su pomagali u skrivanju Mladića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Apelacioni sud ukinuo je i deo prvostepene presude kojom je odbijena optužba protiv okrivljenih Saše Badnjara, Ratka Vučetića, Tatjane Janjušević, Bojanu Vaskoviću, Marku Lugonji i Blagoju Govedarici.

Prvostepena presuda potvrđena je Blagoju Govedarici koji je zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija osuđen na šest meseci zatvora, uslovno na dve godine.

Po obrazloženju Apelacionog suda, prvostepena presuda u delu koji je ukinut doneta je uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka. Posebno je, kako navodi sud, nerazumljiv deo obrazloženja koji se odnosi na razloge za donošenje prvostepene presude u odbijajućem delu zbog čega je presuda morala biti ukinuta.

Presuda takozvanim Mladićevim jatacima izrečena je 10. decembra 2010. godine pred većem sudije Dejana Garića. Sudija je tada u obrazloženju presude rekao da su optužbe za pojedina krivična dela odbijene jer je 2008. ili 2009. godine nastupila zastarelost, dok za ostala krivična dela nije dokazana krivica optuženih.

Povezane vesti: Mladićevi jataci sutra pred Apelacionim sudom u Beogradu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mladićevi jataci ponovo pred sudom

Izvor: RTS, 21.Jul.2011

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo oslobađajuće presude grupi od deset okrivljenih za pomaganje u skrivanju haškom optuženiku Ratku Mladiću od 2002. do 2006. godine i naložio ponovno suđenje pred potpuno izmenjenim većem...Grupi od deset okrivljenih za pomaganje u skrivanju haškom optuženiku...

Nastavak na RTS...

Ukinute oslobađajuće presude Mladićevim jatacima

Izvor: S media, 21.Jul.2011

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo oslobađajuće presude okrivljenima za pomaganje u srkivanju Ratku Mladiću. Naloženo ponovno suđenje pred izmenjenim većem. ..Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je oslobađajuće presude grupi od 10 okrivljenih za pomaganje u skrivanju haškom optuženiku Ratku Mladiću...

Nastavak na S media...

Ponovo suđenje Mladićevim jatacima

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jul.2011, 01:39

Apelacioni sud u Beogradu usvojio je žalbu Prvog osnovnog javnog tužioca u Beogradu, ukinuo prvostepenu presudu Prvog osnovnog suda kojom su Stanko Ristić, Ljiljana Vasković, Borislav Ivanović i Predrag Ristić oslobođeni od optužbe da su izvršili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.