Tužilaštvo traži osuđujuću presudu za vehabije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2009, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo traži osuđujuću presudu za vehabije

BEOGRAD - Specijalno tužilaštvo predložilo je, u završnoj reči, da se četvorica vehabija optužena za terorizam i protivustavnu delatnost oglase krivim, kao i da im se produži pritvor s obzirom na težinu krivičnih dela za koja se terete, saopšteno je danas.

U završnoj reči na suđenju u Posebnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu, tužilaštvo je navelo da je na pretresu dokazano da su Adis Murić, Nedžad Bulić, Bajram Aslani i Enes Mujahović izvršili krivična >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dela udruživanja protiv ustavne delatnosti, terorizam i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopštilo je tužilaštvo.

U saopštenju je istaknuto je da su optuženi planirali izvođenje više terorističkih akcija, pored ostalih i pripremanje napada na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova tokom fudbalske utakmice u Novom Pazaru, septembra 2007. godine, sa ciljem da liše života što veći broj pripadnika žandarmerije.

Tužilašto je podsetilo da je Srbija u poslednjih petnaestak godina "kontunirano izložena terorističkom delovanju i da je u tom periodu u akcijama terorista na stotine i hiljade ljudi izgubilo život ili se ne zna za njihovu sudbinu", navedeno je u saopštenju.

Takođe je ukazano da ni poslednje godine nisu izuzetak, tako je na planini Ninaj kod Novog Pazara nađen ogroman arsenal oružja, municije i drugih borbenih sredstava.

U poslednjih nekoliko nedelja na jugu Srbije izvršen je napad iz minobacača na policiju, a eksplodirala je naprava u stambenoj zgradi, dok je pre nekoliko dana bačen molotovljev koktel na ambasadu u centru Beograda, podsetilo je tužilaštvo.

Prema mišljenju specijalnog tužilaštva, to su okolnosti koje ukazuju da je neophodno izricanje rigoroznih krivičnih sankcija izvršiocima tih dela, kao i da optuženi treba da budu osuđeni po zakonu, i da im se produži pritvor.

U nastavku suđenja završne reči izneće optuženi i njihovi branioci, posle čega će sud izreći presudu.

I grupi od 13 vehabija, na čelu sa Senadom Ramovićem, suđenje se privodi kraju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo traži stroge kazne za vehabije

Izvor: S media, 01.Sep.2009

Specijalno tužilaštvo u Beogradu predložilo da se četvorici novopazarskih vehabija optuženih za protivustavnu delatnost i terorizam, izreknu stoge sankcije s obzirom na težinu krivičnih dela za koja se terete. ..U završnoj reči na sudjenju u Posebnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu, tužilaštvo...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.