Simoviću poslata optužnica za zagrebački obračun sa Kalinićem

Izvor: Blic, 08.Jun.2011, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simoviću poslata optužnica za "zagrebački obračun" sa Kalinićem

Revolveraški obračun pripadnika zemunskog klana Sretka Kalinića i Miloša Simovića na jezeru Rakitju u Zagrebu pre godinu dana idućih će meseci dobiti i svoju pravosudnu završnicu, piše danas "Večernji list".

Posle sprovedene istrage, Županijsko državno tužilaštvo u Velikoj Gorici podiglo je optužnicu protiv Simovića zbog pokušaja ubistva Kalinića.

Optužnica je, navodi zagrebački dnevnik, ovih dana diplomatskim putem poslata u Srbiju, a Simoviću će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biti uručena u Centralnom zatvoru u Beogradu, gde se trenutno nalazi kao i Sretko Kalinić.

Kada optužnica postane pravosnažna, Simoviću će se u odsustvu suditi pred Županijskim sudom u Velikoj Gorici, piše "Večernji list".

Kalinić i Simović su u Srbiji u odsustvu osuđeni za ubistvo premijera Zorana Djindjića 2003. godine, a od tog ubistva su se nalazili u bekstvu.

Za taj zločin u Srbiji im se ponovo sudi.

Hrvatsko tužilaštvo tereti Miloša Simovića da je 8. juna 2010. oko 12 sati iz neutvrdjenog oružja ispalio dva hica u Kalinića, kome je naneo povrede opasne po život, nakon čega je pobegao.

On je uhapšen dva dana kasnije pri pokušaju ilegalnog prelaska srpsko-hrvatske granice.

Ranjeni Sretko Kalinić bio je u bolnici do izručenja Srbiji u avgustu prošle godine.

"Večernji list" piše da je motiv za razračunavanje dvojice "zemunaca" i to zašto su odabrali baš Hrvatsku, pitanje na koje u proteklih godinu dana nije odgovoreno.

Simović o tome nije hteo da govori, a Kalinić, podseća list, sumnja da ga je Simović hteo da ubije po nečijem nalogu.

Zagrebački dnevnik navodi da je na vest o revolveraškom obračnu na zagrebačkom jezeru hrvatska javnost ostala šokirana saznanjem da su se dvojica srpskih kriminalaca osudjena za ubistvo srpskog premijera godinama nesmatano šetali po Hrvatskoj, odnosno Zagrebu.

Povezane vesti: Kalinić ispitan o ubistvu i pokušajima ubistva iz 2004. Simović i Kalinić vodili mrežu narko-dilera Brkić: Simović upucao Kalinića zbog žene „Zemuncima” novac za skrivanje stizao iz Beograda Miloš Simović priznao da je pucao u Kalinića

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HR: Optužnica protiv Simovića

Izvor: B92, 08.Jun.2011

Zagreb -- Posle sprovedene istrage, Županijsko državno tužilaštvo u Velikoj Gorici podiglo optužnicu protiv Miloša Simovića zbog pokušaja ubistva Sretka Kalinića...Revolveraški obračun pripadnika zemunskog klana Sretka Kalinića i Miloša Simovića na jezeru Rakitju u Zagrebu pre godinu dana...

Nastavak na B92...

Optužnica protiv Simovića zbog pokušaja ubistva Kalinića

Izvor: Večernje novosti, 08.Jun.2011

Županijsko tužilaštvo u Velikoj Gorici podiglo je optužnicu protiv Miloša Simovića, koga tereti za pokušaj ubistva Sretka Kalinića

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.