ŠEŠELJ U UTORAK PONOVO U SUDNICI

Izvor: Kurir, 06.Feb.2012, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠEŠELJ U UTORAK PONOVO U SUDNICI

Lider radikala Vojislav Šešelj pojaviće se u utorak u sudnici Haškog tribunala prvi put posle operacije

HAG - Optuženi Vojislav Šešelj trebalo bi da se u utorak pojavi u sudnici Haškog tribunala na raspravi o stanju u postupku, prvi put pošto mu je sredinom januara ugrađen aparat za regulisanje srčanog ritma.

Lider Srpske radikalne stranke optužen je za zločine nad >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH 1991-93.

Završne reči optužbe i odbrane zakazane su za 5. mart. Pretresno veće predsedavajućeg Žan-Kloda Antonetija (Jean-Claude Antonetti) će sa stranama razmotriti administrativna pitanja, ali i Šešeljevo zdravstveno stanje.

Rasprava je zakazana za pola tri po podne.

Veće je ranije naložilo da Šešelja pregleda kardiolog iz Rusije, ali je Šešelj to, prema saopštenju suda, odbio.

On je sudskom sekretaru preneo da ne želi da ga pregleda nijedan lekar koga odredi sudsko veće.

Šešelju je 6. januara pozlilo u pritvoru Tribunala u Sheveningenu, a posle ukazane hitne pomoći bio je prebačen u bolnicu u Lajdenu, gde mu je 12. januara, kako je medijima u Srbiji prenela njegova supruga Jadranka, ugrađen aparat za regulisanje srčanog ritma (pejs-mejker).

Nakon što je vraćen u sudski pritvor, Šešelj je u dva navrata nakratko bio u bolnici radi kontrole, odnosno "iz predostrožnosti", po rečima predstavnice suda Nerme Jelačić. Šešelja su pretprošle nedelje u sudskom pritvoru pregledali specijalisti iz Srbije po njegovom izboru, predvođeni Milovanom Bojićem.

Oni su, po povratku u Beograd, izjavili da je Šešeljevo zdravlje ozbiljno ugroženo. Tribunal je nekoliko puta saopštio da je Šešeljevo stanje, posle bolničkog lečenja, "stabilno". SRS je više puta optužila Tribunal da Šešelja ne leči na primeren način, nazivajući to pokušajem ubistva. Sud je kao "apsolutno neosnovane" odbacio te optužbe, podvlačeći da se Šešelju pruža najbolja raspoloživa medicinska nega.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šešelj sutra u sudnici

Izvor: Vesti-online.com, 06.Feb.2012

Optuženi Vojislav Šešelj trebalo bi da se sutra pojavi u sudnici Haškog tribunala na raspravi o stanju u postupku, prvi put pošto mu je sredinom januara ugrađen aparat za regulisanje srčanog ritma...Lider Srpske radikalne stranke optužen je za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Šešelj sutra u sudnici?

Izvor: S media, 06.Feb.2012

Optuženi Vojislav Šešelj trebao bi da se sutra pojavi u sudnici Haškog tribunala na raspravi o stanju u postupku, prvi put pošto mu je sredinom januara ugrađen pejsmejker...Pretresno veće predsedavajućeg Žan-Kloda Antonetija sutra će razmotriti administrativna pitanja, kao i Šešeljevo zdravstveno...

Nastavak na S media...

Šešelj danas u sudnici?

Izvor: B92, 07.Feb.2012, 01:30

Hag -- Optuženi Vojislav Šešelj trebalo bi danas da se pojavi u sudnici Haškog tribunala na raspravi o stanju u postupku, prvi put od kada mu je ugrađen pejsmejker...Pretresno veće predsedavajućeg Žan-Kloda Antonetija razmotriće administrativna pitanja, kao i Šešeljevo zdravstveno stanje...Rasprava...

Nastavak na B92...

Šešelj u sudnici Haškog tribunala

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Feb.2012

U sudnici Haškog tribunala trebao bi se pojaviti optuženi Vojislav Šešelj na raspravi o stanju u postupku, prvi put pošto mu je sredinom januara ugrađen aparat za regulisanje srčanog ritma. Lider Srpske radikalne stranke optužen je za zločine nad Hrvatima i Bošnjacima u Hrvatskoj, Vojvodini...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.