RODITELJI BRISA TATONA TUŽE SRBIJU ZA SMRT SINA

Izvor: Kurir, 20.Feb.2012, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RODITELJI BRISA TATONA TUŽE SRBIJU ZA SMRT SINA

Zbog prepolovljavanja kazni ubicama francuskog navijača Bris Tatona, njegovi roditelji tražiće odštetu od Srbije

TULUZ - Roditelji Brisa Tatona, francuskog navijača ubijenog u Beogradu 2009. godine, pokrenuće proceduru za nadoknadu štete protiv države Srbije, saopštilo je Udruženje Bris na svom internet sajtu.

"Naše poslednje sredstvo će sada biti pokretanje procedure za naknadu štete protiv države Srbije zbog teških propusta >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u poštovanju pravila bezbednosti i (obezbeđenja) ljudstva za vreme sportskog susreta", navodi se u saopštenju i podseća na "nasilno ponašanje pojedinih srpskih navijača... sa čim su potpuno upoznate vlasti".

Prema tekstu, roditelji Tatona su primili smanjenje kazni izrečenih ubicama njihovog sina u januaru "sa dubokom tugom" i rekli su da će njihov advokat u Srbiji "pokrenuti postupak u tom smislu".

Apelacioni sud u Beogradu je krajem januara prepolovio zatvorske kazne osuđenima za ubistvo francuskog džavljanina Brisa Tatona u centru Beograda, 2009. godine.

Oni su prvostepeno bili osuđeni na kazne od 12 do 35 godina zatvora, a kazne su im smanjene na sedam do 15 godina zatvora.

Prvostepena presuda četrnaestorici navijača Partizana izrečena je 25. januara 2011. godine.

Navijači Partizana su po otpužnici, 17. septembra 2009. godine, u Beogradu, napali francuske državljane, navijače fudbalskog kluba "Tuluz" i svesno zajednički delujući, ubili Brisa Tatona.

Taton je od teških povreda koje su mu nanete preminuo 12 dana kasnije, 29. septembra 2009. godine.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tatonovi tuže Srbiju

Izvor: Radio 021, 20.Feb.2012

Roditelji Brisa Tatona, francuskog navijača ubijenog u Beogradu 2009. godine, pokrenuće proceduru za nadoknadu štete protiv države Srbije.

Nastavak na Radio 021...

Moguće i vansudsko poravnanje

Izvor: RTV Pink, 20.Feb.2012

Roditelji Brisa Tatona podneće tužbu protiv Srbije . . . Ministarka pravde Snežana Malović sinoć je ukazala na mogućnost vansudskog poravnanja sa roditeljima ubijenog francuskog navijača Brisa Tatona koji su najavili podnošenje tužbe za naknadu štete protiv države Srbije.

Nastavak na RTV Pink...

Roditelji Brisa Tatona tuže Srbiju i traže naknadu štete

Izvor: Press, 20.Feb.2012

Roditelji Brisa Tatona, francuskog navijača ubijenog u Beogradu 2009. godine, pokrenuće sudski postupak protiv države Srbije radi nadoknade štete

Nastavak na Press...

Tatonovi traže 300.000 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2012, 10:26

BEOGRAD -..Roditelji ubijenog francuskog državljanina Brisa Tatona tužiće Srbiju i tražiće 300.000 evra odštete jer smatraju da su državni organi odgovorni za smrt njihovog sina..."Državni organi su odgovorni jer nisu ništa učinili kako bi se ovaj incident sprečio", rekao je za Blic advokat...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.