O nagodbi Ražnatovićeve i tužilaštva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2011, 02:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O nagodbi Ražnatovićeve i tužilaštva

BEOGRAD -

Viši sud u Beogradu razmatraće danas na ročištu sporazum o priznanju krivice između folk pevačice Svetlane Ceca Ražnatović, njene sestre Lidije Veličković Ocokoljić i Višeg tužilaštva u Beogradu, posle čega bi trebalo da odluči da li ga prihvata ili ne.

Ražnatovićeva se početkom aprila nagodila sa tužilaštvom da prizna da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove i bez dozvole držala 11 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pištolja, u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne.

Lidija Veličković Ocokoljić nagodila se sa tužilaštvom da prizna da je pomagala sestri u malverazacijma sa transferom fudbalera, u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

Ukoliko sudsko veće sudije Slađane Marković tu nagodbu usvoji, Ražnatovićevoj i njenoj sestri neće biti suđeno već će im biti izrečena presuda sa kaznama u skladu s nagodbom sa Tužilaštvom.

Posle zaključenja sporazuma portparol tužilaštva Tomo Zorić objasnio je da će naplatom kazne od milion i po evra od Ražnatovićeve država zaraditi tri puta više od iznosa za koji je bila oštećena, kroz neki oblik utaje poreza.

On je tada ukazao da se optužbe da je sa saradnicima protivpravno prisvojila oko četiri miliona nemačkih maraka i više od tri miliona dolara odnose na oštećenje "Obilića" koji ukoliko želi može da povede parnični postupak protiv Ražnatovićeve za naknadu štete. Klub se međutim javno izjasnio da to neće učiniti.

Ukoliko Ražnatovićeva i njena sestra budu osuđene na kućni zatvor, one će morati da u toku izdržavanja kazne da nose elektronsku narukvicu oko noge, preko koje će Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pratiti njihovo kretanje.

Više tužilaštvo u Beogradu krajem marta je podiglo optužnicu protiv Ražnatovićeve, zbog sumnje da je sa saradnicima protivpravno prisvojila oko četiri miliona nemačkih maraka i više od tri miliona dolara od transfera fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove, kao i držanja 11 pištolja bez dozvole.

Posle osam godina istrage, koja je više puta proširivana, osim Ražnatovićeve optužnicom su obuhvaćeni njena sestra i nekadašnji rukovodioci FK "Obilića" Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević zbog prodaje jednog igrača.

Sporazumom o priznanju krivice nisu obuhvaćeni Binić i Dimitrijević, tako da se proces protiv njih nastavlja.

Oni su uložili prigovore na optužnicu, o kojima treba da odluči sud.

Posle podizanja optužnice, Više tužilaštvo je naložilo sprovođenje finansijske istrage protiv Ražnatovićeve i njenih saradnika, kako bi se utvrdilo da li je njena imovina veća od legalno stečenih prihoda, ali je posle zaključenja sporazuma i ta istraga obustavljena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CECU ČEKA LJUBAV S POLICAJCEM!?

Izvor: iYupi.com, 09.Maj.2011

Viši sud u Beogradu danas će odlučiti da li će prihvatiti sporazum o priznanju krivice između pevačice Svetlane Ražnatović i Višeg tužilaštva po kom bi dobila godinu dana kućnog zatvora i uplatila u državni budžet 1,5 milion evra. Nagodba će najverovatnije biti prihvaćena i dok čelnici...

Nastavak na iYupi.com...

CECA DANAS PRIZNAJE KRIVICU

Izvor: Kurir, 09.Maj.2011

BEOGRAD - Svetlana - Ceca Ražnatović (38) danas u podne bi trebalo da prvi put pred sudskim većem Višeg suda u Beogradu prizna da je učestvovala u nezakonitim transferima deset fudbalera Obilića i tako nezakonito prisvojila oko četiri miliona i sto nemačkih maraka i 3,5 miliona američkih dolara,...

Nastavak na Kurir...

Sud prihvatio sporazum sa Svetlanom Ražnatović

Izvor: EMportal, 09.Maj.2011

Viši sud u Beogradu doneo danas rešenje kojim se prihvata sporazum sa Svetlanom Ražnatović, osumnjičenom za zloupotrebu službenog položaja i prisvajanje višemilionskog iznosa pri prodaji 10 fudbalera Obilića.

Nastavak na EMportal...

Sud prihvatio nagodbu Cece Ražnatović

Izvor: Blic, 09.Maj.2011

Viši sud u Beogradu prihvatio je danas sporazum folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović u njene sestre Lidije Veličković Ocokoljić sa tužilaštvom da za priznanje krivice služi zatvorsku kaznu u kućnom pritvoru...Prema nagodbi, koja je postignuta početkom aprila za priznanje da je prisvojila...

Nastavak na Blic...

Prihvaćena nagodba sa Cecom

Izvor: RTS, 09.Maj.2011

Viši sud u Beogradu prihvatio nagodbu Tužilaštva i pevačice Svetlane Ražnatović i njene sestre. Prema nagodbi, Ražnatovićeva će dobiti godinu dana kućnog zatvora i platiti novčanu kaznu od 1,5 miliona evra...Na današnjem ročištu, Viši sud u Beogradu prihvatio je sporazum o priznanju krivice...

Nastavak na RTS...

Viši sud usvojio sporazum o priznanju krivice

Izvor: Politika, 09.Maj.2011

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu usvojio je danas sporazum o priznanju krivice između folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović, njene sestre Lidije Veličković Ocokoljić i Višeg tužilaštva u Beogradu...Prema tom sporazumu, Ražnatovićeva je priznala da je protivpravno prisvajala novac od transfera...

Nastavak na Politika...

Ceca se nagodila sa sudom

Izvor: Svet plus, 09.Maj.2011

Viši sud u Beogradu usvojio je danas sporazum o priznanju krivice između folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović, njene sestre Lidije Veličković Ocokoljić i Višeg tužilaštva u Beogradu.

Nastavak na Svet plus...

Pogledajte video: Nasmejana Ceca danas u Palati pravde

Izvor: Blic, 09.Maj.2011

Uz osmehe i ćaskanje, Svetlana Ceca Ražnatović je danas u Palati pravde opušteno čekala izjašnjavanje Višeg suda u Beogradu, koji je naposletku prihvatio sporazum folk pevačice sa Tužilaštvom za priznavanje krivice u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne...Folk...

Nastavak na Blic...

Svetlana Ražnatović godinu i po u kućnom pritvoru

Izvor: Danas, 09.Maj.2011

Viši sud u Beogradu prihvatio je juče nagodbu Višeg tužilaštva i folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović i njene sestre Lidije Ocokoljić o priznanju krivice o protivpravnom prisvajanju novca od prodaje deset fudbalera FK Obilić i držanje 11 pištolja bez dozvole. Naime, prema toj odluci, pevačica...

Nastavak na Danas...

Srpski sud o Cecinoj nagodbi

Izvor: Southeast European Times, 09.Maj.2011

09/05/2011..BEOGRAD, Srbija -- Sud u Beogradu razgovaraće u ponedeljak (9. maja) o nagodbi folk dive Svetlane Cece Ražnatović i tužilaštva. Prema toj nagodbi, Ceca bi priznala krivicu po optužbama za proneveru, a zauzvrat bi joj bilo omogućeno da provede nekoliko meseci u zatvoru i plati kaznu...

Nastavak na Southeast European Times...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.