Malović: Kariću bi mogla da bude oduzeta imovina

Izvor: Vesti-online.com, 18.Sep.2010, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malović: Kariću bi mogla da bude oduzeta imovina

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je danas da podizanje optužnice protiv Bogoljuba Karića jasno pokazuje da postoji nedvosmislena odlučnost državnih organa da istraže i da, ukoliko ima elemenata krivične odgovornosti, kazne sve one koji su se bavili kriminalom.

" ''Mobtel'' su, kako piše u optužnici, Karić i njegovi saradnici odštetili za više od 60 miliona evra, a pozato je da je ta porodica raspolaže velikim bogatstvom. Ukoliko se u sudskom postupku >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << utvrdi da Karićev kapital nije legalno stečen, na njega se može primeniti Zakon o oduzimanju imovine stečene krivičnim delom", rekla je Malovićeva.

Ona je navela da se finansijskom istragom može utvrditi da li je Karić imovinu u zemlji, kao i u inostranstvu, stekao na legalan način.

Ministarka pravde je istakla da je beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije jedno od osnovnih načela postojanja ove vlade i da je sigurna da u tom pravcu neće biti posustajanja.

"Dosadašjim rezultatima poslali smo jasnu poruku da niko ko se ogrešio o zakon ne može očekivati da će biti privilegovan, bez obzira na bogatstvo i status koji ima", istakla je ministarka pravde.

Zahtev za sprovođenje istrage, koji je protiv Karića i njegovih saradnika podnet u januaru 2006. godine, nakon temeljne i opsežne istrage i rada tužilaštva, rezultirao je podizanjem optužnice.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Karićima plene svu imovinu

Izvor: S media, 19.Sep.2010, 18:39

Ako Bogoljub i Sreten budu proglašeni krivim zbog malverzacije sa 60 miliona evra, porodici Karić mogla bi trajno da bude oduzeta imovina - 85 vila, kuća i stanova, oko 50 automobila i desetak preduzeća...Posle podizanja optužnice protiv Bogoljuba i Sretena Karića jer su od 1998. do 2005. godine...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.