Još nema gonjenja jataka

Izvor: S media, 04.Nov.2010, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još nema gonjenja jataka

Tužilaštvo za ratne zločine nije preuzelo krivično gonjenje osumnjičenih za skrivanje haškog begunca Ratka Mladića, rečeno je danas Tanjugu u tom tužilaštvu.

U Tužilaštvu preciziraju da imaju zakonske mogućnosti da se to učini, ali ne mogu da prejudiciraju odluku, niti da najavljuju ko će biti predmet istrage.

Ko će presuditi Mladićevim jatacima?

Drugo opštinsko javno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << tužilaštvo podnelo je 2006. godine zahtev za proširenje istrage protiv generala Ace Tomića i još četiri bivša oficicira osumnjičena za pomaganje u skrivanju Mladića, u okviru postupka protiv 11 optuženih za isto delo, kojima je danas trebalo da bude izrečena presuda.

Završne reči Mladićevih jataka

Zahtevom za proširenje istrage, pored Tomića, obuhvaćeni su i Ljubiša Vuković, Dragan Živanović, Branislav Puhalo i Nebojša Pavković.

Petorica uhapšena zbog ratnih zločina

Pre dve godine, Zakon o organizaciji nadležnosti za procesuiranje krivičnih dela ratnih zločina dopunjen je odredbom prema kojoj Tužilaštvo, kao i sud za ratne zločine, dobijaju u nadležnost da procesuiraju osumnjičene koji su pomagali optuženima za ta krivična dela.

Optužnica protiv Srba

Taj zakon u javnosti je poznat kao zakon o jatacima, a krivično delo - pomaganje učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo za ratne zločine preuzima Acu Tomića

Izvor: Danas, 04.Nov.2010

Tužilaštvo za ratne zločine preuzeće deo predmeta u slučaju okrivljenih za pomaganje haškom optuženiku Ratku Mladiću, potvrđeno je Danasu. Tužilaštvo će preuzeti deo predmet započet 2006. godine pred nekadašnjim Drugim opštinskim tužilaštvom, kao i deo okrivljenih iz postupka koji se...

Nastavak na Danas...

Beleška: Stop istrazi protiv jataka

Izvor: B92, 05.Nov.2010, 19:35

Beograd -- Istraga protiv Ace Tomića i četiri oficira VJ za skrivanje Ratka Mladića obustavljena posle sastanka kod Zorana Stojkovića - uvid Insajdera u belešku tužilaštva..Bivša tužiteljka Snežana Bogdanović napisala je službenu belešku u kojoj navodi da joj je naloženo da predmet povuče...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.