Izvor: Blic, 24.Jul.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hadžiju kažnjen sa 7.000 evra zbog nepoštovanja Tribunala

Haški tribunal je danas kaznio prištinskog novinara Batona Hadžijua sa 7.000 evra zbog nepoštovanja suda jer je otkrio identitet zaštićenog svedoka koji je svedočio u procesu protiv nekadašnjeg komandanta OVK-a i bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja i drugih.

Hadžiju je, kako je navedeno u optužnici, saznao za identitet svedoka i potom objavio njegovo ime u novinama, kao i njegovo prebivalište.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
"Potezi optuženog su mogli da ugroze bezbednost svedoka i njegove porodice, ali i podrivaju poverenje u efikasnost programa zaštite svedoka Tribunala koje može da utiče na odvraćanje svedoka od saradnje sa Tribunalom", rekao je sudija Alfons Ori prilikom izricanja presude. Tužilaštvo je tražilo da Hadžiju bude kažnjen sa 15.000 evra. Hadžiju je vlasnik i urednik prištinskog dnevnika "Ekspres".

Tribunal je podigao optužnicu protiv Hadžijua 1. aprila, a obelodanio je 20. maja ove godine. Tokom prvog stupanja pred sud, 21. maja, Hadžiju se izjasnio da nije kriv po optužbi za nepoštovanje suda. Za isti prestup su optužena još dva kosovska Albanca, Astrit Haraćija i Bajruš Morina, koji tek očekuju suđenje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hadžiju novčano kažnjen

Izvor: B92, 24.Jul.2008

Hag -- Haški tribunal osudio je prištinskog novinara Batona Hadžijua na novčanu kaznu od 7.000 evra zato što je objavio ime zaštićenog svedoka... Sudsko veće je Hadžijua proglasilo krivim za nepoštovanje suda navodeći da je u svom listu u decembru prošle godine objavio ime svedoka, kao i...

Nastavak na B92...

Novinar kažnjen zbog otkrivanja identiteta zaštićenog svedoka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2008

HAG - Novinar Baton Hadžiu kažnjen je danas u Haškom tribunalu novčanom kaznom od 7000 evra, zato što je otkrio identitet zaštićenog svedoka koji je svedočio u procesu protiv jednog od bivših vođa Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Ramuša Haradinaja...Sudija Alfons Ori je izricajući presudu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.