Vesić: Stroža kontrola i validacija karata u prevozu od 1. septembra

Izvor: Blic, 30.Avg.2014, 01:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Stroža kontrola i validacija karata u prevozu od 1. septembra

Gradski menadžer Goran Vesić potvrdio je da će od 1. septembra biti pojačana kontrola i obavezna validacija u vozilima gradskog prevoza i zahvalio se građanima koji su u međuvremenu počeli da kupuju karte.

- Prihod GSP je u poslednje tri sedmice povećan za 20 odsto, što je pokazalo da kada se razgovara sa građanima i ukaže im se da zbog šverca svake godine ode u nepovrat 300 novih autobusa i 20 tramvaja, to daje rezultate - ocenio je Vesić.

AUTOBUSI U REZERVI
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Vesić kaže da do sada nije bilo organizovanog brojanja putnika, pa su neka vozila, čak i u vreme špiceva, išla poluprazna.

- GSP je pripremio rezervne autobuse koji će biti spremni da uskoče na one linije gde se pokaže potreba, kako se ne bi pravile gužve i građani dobili prevoz kakav i zaslužuju - istakao je Vesić.

Kako je rekao gradski menadžer, to nije dovoljno da bi se u potpunosti stabilizovao sistem javnog prevoza, zbog čega će se nastaviti edukativna kampanja, kada će kontrolori i komunalni policajci razgovarati sa građanima i pokušati da im ukažu na te činjenice, jer je to jedini način da cena karata ostane nepromenjena.

On je istakao da će radi optimalizacije saobraćaja, broj vozila na pojedinim linijama biti smanjen, ali da to neće uticati na kvalitet usluge, jer se taj broj u špicevima neće menjati, čak će biti i pojačan.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.