Ubuntu Server 10.10

Izvor: ITsvet.com, 10.Okt.2010, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubuntu Server 10.10

Canonical-ov rad na „Maverick Meerkat“ Ubuntu 10.10 razvojnom pokušaju je uglavnom bio usmeren na poliranje desktop verzije, ali komercijalni Linux distributer nije zaboravio svoje serversko poslovanje koje sve više donosi prihode. Za one koji žele najnovije, najbolje Ubuntu karakteristike, Maverick Merkaat bi mogao da se ispostavi kao bolje rešenje za servere i radna okruženja od Ubuntu 10.04 Server Edition Long Term Support varijante koja se pojavila u aprilu naročito ukoliko izgrađuju privatne cloud-ove korišćenjem ugrađenog Eucalyptus okvira koji je ugrađen sa Ubuntu Serverom, razvijen na Amazon EC2 cloudu ili oboma.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Izašao Ubuntu 10.10

Izvor: Baguje.com, 10.Okt.2010

Jedan od najpopularnijih distribucija linuksa, a sigurno najprilagođeniji početnicima, Ubuntu Linux je danas izdat pod verzijom 10.10 (Maverick Meerkat). Novine The Ubuntu Software Center - novi centar za instalaciju programa Ubuntu Font - Potpuno novi izgled teksta u celom okruženju...

Nastavak na Baguje.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.