Sony lansirao najbrži internet servis na svetu

Izvor: B92, 16.Apr.2013, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sony lansirao najbrži internet servis na svetu

Kompanija So-net Entertainment, iza koje stoje Sony, lansirala je internet servis baziran na optičkim vlaknima koji dostiže brzine od 2Gbps što je ujedno i najbrža internet veza u domu na svetu.

Servis nazvan Nuro dostupan je domaćinstvima i malim preduzećima u Tokiju i u šest okolnih prefektura.

Upload je nešto manji i iznosi 1Gbps, ali je to i dalje znatno više od onoga što je dostupno većini ljudi u svetu, pa čak i na poslu.

Poređenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radi, ultrabrzi Google Fiber internet servis nudi „svega“ 1Gbps a i to je sko ro 100 puta brži od prosečne internet brzine u svetu.

Servis košta 51 dolar sa ugovorom na dve godine uz cenu instaliranja koja iznosi 535 dolara.

Foto: Image courtesy of Jeroen van Oostrom / FreeDigitalPhotos.net
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sony lansirao najbrži internet servis na svetu

Izvor: medio.rs, 17.Apr.2013, 00:46

Kompanija So-net Entertainment, iza koje stoji Sony, lansirala je internet servis baziran na optičkim vlaknima koji dostiže brzine od 2Gbps što je ujedno i najbrža internet veza u domu na svetu.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.