Inicijalni Xbox One gamepad planovi

Izvor: ITsvet.com, 21.Nov.2013, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inicijalni Xbox One gamepad planovi

Nova generacija igračkih konzola prihvata x86 arhitekturu i donosi unapređenja hardvera u odnosu na prethodnu generaciju. Ono što se ovoga puta neće razlikovati jesu kontroleri. Pre nego što se odlučila za poznati dizajn, kompanija Microsoft je razmišljala i o nekim eksperimentalnim tehnologijama, kao što je opcija osećanja mirisa. Naime, Microsoft je uložio gotovo $100 miliona u razvoj kontrolera za novu konzolu da bi se njihov kontroler razlikovao od prethodnog, ali se čini da je čitav projekat nije bio samo bacanje novca. Mogućnost osećanja mirisa jedina je opcija koja nije predstavljena, a preliminarna testiranja pokazala su da tako nešto radi i u praksi, kao i ugrađen projektor.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Razvoj Xbox One pada koštao $100 miliona

Izvor: ITsvet.com, 22.Nov.2013, 12:03

Microsoftov Xbox One kontroler izgleda vizuelno slično Xbox 360 kontroleru ali to nije nikako. Prema izveštajima koji su se pojavili Microsoft je za proces istraživanja i razvoja ovog kontrolera potrošio preko $100 miliona. Ovu vest međutim nije želeo da potvrdi generalni menadžer pri kompaniji...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.