Grabar-Kitarović: Šešelju je mjesto u Hagu

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Jan.2015, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grabar-Kitarović: Šešelju je mjesto u Hagu

ZAGREB - Novoizabrana hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izrazila je u utorak žaljenje odlukom Haškog suda koje je odbilo zahtjev da s privremene slobode vrati u pritvor Vojislava Šešelja, smatrajući kako je Šešelju mjesto u Hagu, te je istaknula da će nakon polaganja predsjedničke zakletve ako zatreba otići u Njujork i razgovarati s glavnim sekretarom UN-a Ban Ki Munom.

 "Žao mi je da je Haaški sud donio tu odluku. Držim da je Šešelju mjesto u Haagu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Žao mi je da Haaški sud u 12 godina nije donio nikakvu presudu i mislim da je to sramota za taj sud", rekla je Grabar Kitarović novinarima upitana kako komentariše odluku Sudskog vijeća Međunarodnog suda za ratne zločine u bivšoj Jugoslsviji (ICTY).

ICTY je u utorak odbilo zahtjev tužilaštva da s privremene slobode vrati u pritvor Vojislava Šešelja, srpskog radikala optuženog za ratne zločine nad Hrvatima i Bošnjacima u Hrvatskoj i u BiH te nad vojvođanskim Hrvatima.

"Na ovome ne treba stati jer je Šešelj osoba koja podriva međudržavne odnose, a izaziva mržnju, velikosrpske tendencije i to je nedopustivo", rekla je Grabar Kitarović koja je u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju posjetila Dubrovčanina Pavu Hađija (24), navijača Hajduka oko kojeg se cijela Hrvatska ujedinila u pomoći nakon teškog stradavanja u saobraćajnoj nesreći 24. decembra prošle godine.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Kitarović: Šešelju je mesto u Hagu

Izvor: B92, 13.Jan.2015

Zagreb -- Novoizabrana hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović smatra da je lideru SRS Vojislavu Šešelju mesto u zatvoru Haškog tribunala...Ona je izrazila žaljenje zbog odluke Haškog suda da odbije zahtev tužilaštva da sa privremene slobode vrati Šešelja u pritvor...Grabar-Kitarović...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.