Radikali nastavili sa podrškom Šešelju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2014, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikali nastavili sa podrškom Šešelju

Gradski odbor Srpske radikalne stranke Novi Sad večeras je organizovao treće u nizu protestnih večeri "Oslobodite Šešelja".

"Haški sud ne može da dokaže ni jedan oblik zločina koji se Šešelju stavlja na teret. U svojoj nemoći nad Šešeljem sprovode torturu kakvu civilizacija nije zapamtila. Dvanaest godina tamnovanja bez odluke o pritvoru i prvostepene presude predstavlja nepravdu koja još nije viđena", poručio je pravni savetnik Šešelja advokat Milan Terzić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Aleksandar Biberdžić je kazao:

"Danas možemo biti ponosni jer smo deo porodice koja ima takvog lidera koji je imao hrabrosti i znanja da odbrani čast srpskih dobrovoljaca, vojnika, države i naroda. Profesor Šešelj je jedinstven slučaj po mnogo čemu, pa i po tome što je optužen za reč, a ne za delo u Evropskoj zajednici naroda u kojoj je pravo na reč i sloboda mišljenja jedna od svetinja među slobodama i pravima čoveka. Ugrađivanje Ideologije srpskog nacionalizma u srpsko nacionalno biće je posao svih nas, to pokazuje i sam naš predsednik sopstvenom žrtvom za nacionalno pitanje".

General, Božidar Delić, član Predsedničkog kolegijuma Srpske radikalne stranke je istakao:

"Prof. dr Vojislav Šešelj nalazi se u sudu Ujedinjenih nacija gde ne znaju kako da ga se reše, pa su doveli u pitanje njegovo zdravlje. Šešelj je išao u Hag da rasturi sud i on je svoj posao tamo završio. Haški sud posle Šešelja neće biti isti. On više Hagu nije potreban ali je potreban Srbiji da zaustavi njeno sigurno propadanje. U Hagu zdravlja nema i mi ovim protestima treba da se borimo da njega odmah puste".

Protestnoj večeri pristvovao je i naš proslavljeni fudbaler i Milan Lane Jovanović.

Po završetku protestne večeri prisutni su i večeras krenuli u protestnu šetnju starim gradskim jezgrom Novog Sada, noseći stranačke zastave i veliki transparent "Oslobodite Šešelja".

Gradski odbor Srpske radikalne stranke sutra sa početkom u 18 časova, u stranačkim prostorijama , Bulevar Mihajla Pupina 18 b, organizuje četvrto protestno veče.

Govoriće: prof. dr Dejan Mikavica, šef katedre za istoriju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, sociolog Marina Nedeljković, predsednik Saveta za informisanje Gradskog odbora Novi Sad i profesor Ustavnog prava na Pravnom fakultetu u Novom Sadu prof. dr Slobodan Orlović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Terzić: Šešelj u Hagu izložen surovoj torturi

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Okt.2014, 10:06

NOVI SAD - Advokat Milan Terzić, pravni savjetnik Vojislava Šešelja, tvrdi da Haški tribunal već 12 godina nad liderom Srpske radikalne stranke provodi surovu torturu kakvu civilizacija još nije zapamtila..."Dvanaest godina tamnovanja, bez odluke o pritvoru i prvostepene presude, predstavlja nepravdu...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.