29. oktobar  2014. 22.16  | Izvor: RTV

Radikali nastavili sa podrškom Šešelju

NOVI SAD -

Gradski odbor Srpske radikalne stranke Novi Sad večeras je organizovao treće u nizu protestnih večeri "Oslobodite Šešelja".

"Haški sud ne može da dokaže ni jedan oblik zločina koji se Šešelju stavlja na teret. U svojoj nemoći nad Šešeljem sprovode torturu kakvu civilizacija nije zapamtila. Dvanaest godina tamnovanja bez odluke o pritvoru i prvostepene presude predstavlja nepravdu koja još nije viđena", poručio je pravni savetnik Šešelja advokat Milan Terzić.

Aleksandar Biberdžić je kazao:

"Danas možemo biti ponosni jer smo deo porodice koja ima takvog lidera koji je imao hrabrosti i znanja da odbrani čast srpskih dobrovoljaca, vojnika, države i naroda. Profesor Šešelj je jedinstven slučaj po mnogo čemu, pa i po tome što je optužen za reč, a ne za delo u Evropskoj zajednici naroda u kojoj je pravo na reč i sloboda mišljenja jedna od svetinja među slobodama i pravima čoveka. Ugrađivanje Ideologije srpskog nacionalizma u srpsko nacionalno biće je posao svih nas, to pokazuje i sam naš predsednik sopstvenom žrtvom za nacionalno pitanje".

General, Božidar Delić, član Predsedničkog kolegijuma Srpske radikalne stranke je istakao:

"Prof. dr Vojislav Šešelj nalazi se u sudu Ujedinjenih nacija gde ne znaju kako da ga se reše, pa su doveli u pitanje njegovo zdravlje. Šešelj je išao u Hag da rasturi sud i on je svoj posao tamo završio. Haški sud posle Šešelja neće biti isti. On više Hagu nije potreban ali je potreban Srbiji da zaustavi njeno sigurno propadanje. U Hagu zdravlja nema i mi ovim protestima treba da se borimo da njega odmah puste".

Protestnoj večeri pristvovao je i naš proslavljeni fudbaler i Milan Lane Jovanović.

Po završetku protestne večeri prisutni su i večeras krenuli u protestnu šetnju starim gradskim jezgrom Novog Sada, noseći stranačke zastave i veliki transparent "Oslobodite Šešelja".

Gradski odbor Srpske radikalne stranke sutra sa početkom u 18 časova, u stranačkim prostorijama , Bulevar Mihajla Pupina 18 b, organizuje četvrto protestno veče.

Govoriće: prof. dr Dejan Mikavica, šef katedre za istoriju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, sociolog Marina Nedeljković, predsednik Saveta za informisanje Gradskog odbora Novi Sad i profesor Ustavnog prava na Pravnom fakultetu u Novom Sadu prof. dr Slobodan Orlović.