Pripreme za početak rada zimske službe

Izvor: Kragujevac.rs, 24.Okt.2014, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripreme za početak rada zimske službe

U okviru blagovremenih priprema za rad zimske službe, čija sezona zvanično počinje 15. novembra i traje do 15. marta, danas je održana sednica Štaba za vanredne situacije na kojoj je analizirano stanje spremnosti i izvršenih priprema.

Mehanizacija JKP “Čistoća“ je u punoj funkciji, obavljeno je servisiranje i remont, tako da je sve spremno za rad na terenu. U ovom trenutku na zalihama se nalazi stotinu tona soli i 450 tona rizle. Pored toga, ugovorena je nabavka 2200 tona >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << soli i završen tender za kupovinu 10 000 tona agregata.

Trase ostaju iste kao i broj ekipa za rad na terenu. Za prohodnost lokalnih i nekategorisanih puteva zadužene su četiri ekipe, a na gradskom području pet ekipa, uz mogućnost angažovanja još dve ekipe koje su u stanju pripravnosti.

U slučaju ozbiljnijih snežnih padavina odnosno kada kapaciteti nadležnog preduzeća ne mogu da zadovolje potrebe čišćenja, donet je zaključak da Štab za vanredne situacije angažuje svu raspoloživu mehanizaciju iz ostalih javno komunalnih preduzeća, a u slučaju krajnje potrebe i mehanizaciju iz privatnog sektora.

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije formiran je i sedmočlani operativni tim koji će na nivou gradske uprave kooridinirati radom nadležnih službi. Pored toga Štab je uputio preporuku o dodatanom angažovanju inspekcijskih i komunalnih službi kako bi se obezbedilo poštovanje gradskih odluka i zakonskih odredbi o čišćenju snega.

Inače, smotra zimske službe u Kragujevcu, zakazana je za 30 oktobar u 8 sati.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Zimske službe – spremne

Izvor: Šumadija Press, 25.Okt.2014, 12:19

U Štabu za vanredne situacije tvrde da su obavljene blagovremene pripreme za rad zimske službe, čija sezona zvanično počinje 15. novembra i traje do 15. marta.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.