Blagoje Spaskovski lider privrednog ambijenta Srbije

Izvor: Bor030.net, 08.Apr.2015, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blagoje Spaskovski lider privrednog ambijenta Srbije

Na svečanosti povodom promocije najboljih aktera privrednog, društvenog i javnog života u Srbiji, u okviru akcije „Put ka vrhu“, pojedincima i firmama koje poslovanjem, ponašanjem i odgovornošću mogu da posluže drugima za primer, uručena su u Novom Sadu (7. aprila) republička priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“. Prestižnu nagradu, koju zajednički dodeljuju Agencija „Media Invent“ iz Novog Sada i Novosadski i Beogradski univerzitet, uz pomoć privrednih komora Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << i lokalnih samouprava, ove godine dobilo je 27 istaknutih pojedinaca, ustanova i kompanija u oblasti privrede i društvenog života.

Žiri kojim je predsedavao vršilac dužnosti rektora Novosadskog univerziteta prof. dr Radovan Pejanović, na predlog Privredne komore Srbije, doneo je odluku da ove godine liderom privrednog ambijenta Srbije proglasi generalnog direktora RTB-a Bor Blagoja Spaskovskog. Najviše priznanje dodeljeno je Spaskovskom na osnovu rezultata u unapređenju poslovanja RTB-a Bor i promocije privrede Timočke krajine, a u obrazloženju je, pored ostalog, navedeno: „Blagoje Spaskovski je na čelo RTB-a Bor došao krajem 2008. godine. Oživeo je rudarsku proizvodnju i za godinu dana je udvostručio, a Rudarsko-topioničarski basen Bor je od gubitaša postao profitabilna kompanija. Narednih godina, pod njegovim rukovodstvom, u kombinatu bakra izvodili su se veliki i važni projekti, a kruna svega je izgradnja nove topionice i fabrike sumporne kiseline. Izgradnjom novih pirometalurških postrojenja Spaskovski je žitelje ovog grada na istoku Srbije oslobodio otrovnog dima koji su udisali čitav vek“.

“Nagrada prija i tu je uvek kao podsetnik da neko motri, vrednuje i ocenjuje rad i trud svakog pojedinca ili kompanije. Ovo priznanje afirmiše prave vrednosti Srbije i velika je čast i zadovoljstvo naći se „rame uz rame“ sa, recimo, potpredsednicom Vlade Srbije i ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički, novinarkom Mirom Adanjom-Polak, prof. dr Brankom Kovačevićem, Živojinom Bolbotinovićem i drugima. Ovu nagradu bih podelio sa svim zaposlenima u RTB-u Bor, ali i sa poslovnim partnerima poput „Energotehnike – Južna Bačka“ i „Elixir Grupe“. Naravno, veliku zahvalnost dugujem i Vladi Srbije koja mi je u ključnim momentima pomogla da RTB Bor ostane na pravom putu – putu koji, kako i slogan ove akcije glasi, stremi ka vrhu”,  izjavio je Spaskovski.

Republičku nagradu „Kapetan Miša Anastasijević“ za najbolje preduzeće u Srbiji poneo je Aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu, za naj ženu proglašena je Kori Udovički, a za partnerstvo i prijateljstvo sa Srbijom priznanje je pripalo ambasadorki Francuske Kristin Moro. Prestonicom srpske kulture proglašen je grad Sombor, a za afirmaciju umetnosti i kulture komunikacija najviše priznanje pripalo je novinarki i TV urednici Miri Adanji-Polak. Za naučnoistraživački rad i doprinos obrazovanju mladih u Srbiji nagrada je pripala dekanu Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu prof. dr Branku Kovačeviću, a maturnat novosadske gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ Stefan Velja dobio je nagradu za najbolju inovaciju Srbije. Republičku nagradu iz svojih oblasti dobili su i: privrednik iz Kladova Živojin Bolbotinović (za najbolji porodični biznis u Srbiji), ministar omladine i sporta Vanja Udovičić (za doprinos razvoju sporta u zemlji), generalni direktor i glavni urednik kompanije „Novosti“ Ratko Dmitrović (za angažovano i kvalitetno informisanje). Societe Generalne Banka proglašena je najboljom bankom u Srbiji, kompanija „Scheider Electric“ dobila je priznanje za najbolji strateški razvoj, dok je direktor niškog Kliničkog centra dr Zoran Radovanović dobitnik priznanja za zapažen doprinos razvoju zdravstvene zaštite u Srbiji.

(Kolektiv)

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.