Šojble popustio: Grcima treba vreme

Izvor: B92, 01.Mar.2015, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojble popustio: Grcima treba vreme

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble ocenio je da treba dati "malo vremena" grčkoj vladi Aleksisa Ciprasa koja je došla na vlast pre samo mesec dana.

Šojble je rekao da je uveren u želju Atine da usvoji reforme.

"Novu grčku vladu jako podržava stanovništvo. Imam poverenja u nju da će usvojiti potrebne mere, uspostaviti efikasnu fiskalnu administraciju i tako ispuniti svoje obaveze", rekao je nemački ministar u intervjuu za današnji nemački list >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bild am Zontag.

"Treba prvo dati malo vremena jednoj novoizabranoj vladi. Vladati znači suočiti se sa stvarnošću", dodao je Šojble.

Radikalna leva partija Siriza došla je na vlast u Grčkoj posle izbora 25. januara.

Nemački poslanici dali su u petak ogrnomnom većinom zeleno svetlo četvoromesečnom produženju programa pomoći Grčkoj, do 30. juna 2015, pošto su prethodno evropski ministri finansija uspeli uz teške pregovore da postignu kompromis sa Grčkom.

Atina se obavezala da će zauzvrat nastaviti reforme i mere štednje.

Šojble je rekao da njegov grčki kolega Janis Varufakis, s kim je do sada imao velike nesuglasice zbog potpuno različitih pristupa, "ima prava na poštovanje isto koliko i drugi".

"Sa mnom se ophodio potuno korektno", rekao je Šojble i dodao da su "ugovori važniji od izjava".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šojble: Grčkoj dati malo vremena

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Mar.2015

BERLIN - Njemački ministar finansija Volfgang Šojble smatra da je potrebno dati malo vremena grčkoj vladi koja je samo prije mjesec dana došla na vlast i izrazio uvjerenje da će Atina sprovesti reforme..."Nova grčka vlada uživa podršku stanovništva. Vjerujem da će provesti neophodne mjere,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.