Najmanje 1.000 izbeglica spaseno kod egejskih ostrva za jedan dan

Izvor: Blic, 01.Sep.2015, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 1.000 izbeglica spaseno kod egejskih ostrva za jedan dan

Grčka obalska straža saopštila je danas da je, za samo jedan dan, kod obala istočnih egejskih ostrva, iz mora spasla najmanje 1.000 izbeglica i migranata.

U 31 operaciji potrage i spasavanja, od ponedeljka ujutru do utorka ujutru, kod ostrva Lezbos, Hios, Samos, Agatonisi, Farmakonisi, Kos i Megisti, spasene su 1.192 osobe.

U taj broj ne spadaju na stotine izbeglica i migranata koji svakodnevno, sa turske obale sami stižu do obližnjih grčkih ostrva.

Broj izbeglica spasenih iz mora za jedan dan obično iznosi nekoliko stotina.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najmaje 1.000 izbeglica spaseno kod egejskih ostrva

Izvor: Press, 01.Sep.2015

. Grčka obalska straža saopštila je danas da je, za samo jedan dan, kod obala istočnih egejskih ostrva, iz mora spasla najmanje 1.000 izbeglica i migranata.

Nastavak na Press...

Brodovi s migrantima pristižu u Pirej

Izvor: RTS, 02.Sep.2015, 10:51

Oko 1.800 izbeglica je prošle noći stiglo u Pirej brodom koji dovozi migrante koji su ilegalno stigli na ostrvo Lezbos na istoku Grčke. Očekuje se da u toku dana stigne još jedan broj sa oko 2.500 ljudi. . Grčka ovog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.