Grčka pripada evrozoni

Izvor: Capital.ba, 31.Jan.2015, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka pripada evrozoni

ATINA, Grčka pripada evrozoni i jedinstvena valuta zavisi od ostanka grčke u toj zajednici, rekao je komesar EU za ekonomska i finansijska pitanja Pjer Moskovići. On je rekao da će EU učiniti sve da spriječi odlazak Atine iz evrozone, ističući da, u isto vrijeme, grčka vlada mora da poštuje preuzete obaveze. „Vjerujemo da je Grčkoj mjesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << u evrozoni, evru je potrebna Grčka i Grčkoj je potrebno i treba da bude unutar evrozone“, rekao je Moskovići, bivši francuski ministar finansija. Prema njegovim riječima, veoma je značajno za stabilnost evrozone i za kredibilitet evra da Grčka ostane u evrozoni. „Mi ćemo zato učiniti sve da se to izbjegne“, rekao je on, prenosi Bi-Bi-Si. On je rekao da dok Evropa mora da poštuje volju grčkog naroda nakon izbora prošlog vikenda na kojima je pobijedila ljevičarska Siriza, moraju se ispuniti obaveze koje je preuzela prethodna grčka vlada. „Moramo se pozabaviti tim pitanjem na miran i tih način. Nova grčka vlada mora jasno da kaže šta namjerava da uradi“, istakao je Moskovići.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Cipras: Grčka ne želi konflikt već vreme da odahne

Izvor: Press, 31.Jan.2015

Novi premijer Grčke Aleksis Cipras pokušao je danas da smiri tenzije s međunarodnim kreditorima, rekavši da njegova levičarska vlada ne traži konflikt već joj je samo potrebno "vreme da odahne". . "Nijedna strana ne traži...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.