Grčka: Lider opozicije podneo ostavku

Izvor: B92, 05.Jul.2015, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Lider opozicije podneo ostavku

Antonis Samaras lider grčke opozicione desničarske stranke "Nova demokratija" podneo je ostavku na mesto šefa partije nakon referenduma.

Samaras se suočio sa pozivima da podnese ostavku onog trenutka kada je prema preliminarnim rezultatima referenduma postalo jasno da opcija "da" za koju se zalagao gubi, prenosi britanski "Gardijan".

Podsetimo, preliminarni rezultati grčkog referenduma pokazuju da je većina Grka glasala za opciju "ne" tj. protiv predloga EU i MMF-a.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kaminos: Pregovori se obnavljaju od sutra

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jul.2015

Ministar odbrane Grčke i lider stranke "Nezavisni Grci" Panos Kaminos izrazio je uverenje da će pregovori sa međunarodnim poevriocima biti obnovljeni već sutra..."Pregovori ponovo počinju od sutra i nadam se da ćemo uskoro postići rešenje. Znajte da je mandat Grka da ne prihvatamo ucene i teror",...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.