Završen sastanak Vučića i Mustafe u Briselu

Izvor: Blic, 21.Apr.2015, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen sastanak Vučića i Mustafe u Briselu

Razgovori delegacija Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom visoke predstavnice EU Federike Mogerini završeni su večeras oko 23 sata.

To je na svom Tviter nalogu napisala portparolka Mogerinijeve Maja Kocijančič.

Kako je ranije izjavio premijer Aleksandar Vučić, na dnevnom redu je bilo više tema - telekomunikacije i energetika, osiguranje, civilna zaštita, opštinski budžeti, pre svega na severu, most na Ibru.

Vučić je u izjavi za RTS naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da što se tiče Briselskog sporazuma nije ispunjeno prvih šest tačaka i to su one koje se tiču prava srpskih građana.

Prema njegovim rečima, osnovni zadatak Beograda je da omogući Srbima da ostanu da žive na Kosovu i da im se osigura bezbednost.

Kako je ranije saopštila portparolka Mogerinijeve, cilj sastanka je bio da se razmotri napredak u primeni do sada postignutih dogovora i razmene mišljenja o daljem toku normalizacije odnosa.

Poslednji susret dve strane bio je 9. februara, kada je potpisan sporazum o pravosuđu.

Vlada Srbije je najavila da će im prioritet u daljim razgovorima biti formiranje Zajednice srpskih opština, a Beograd i Priština se međusobno optužuju za neispunjavanje dogovora.

Dve strane bi trebalo da razmotre i pitanja iz oblasti telekomunikacija i elektroenergetskog sektora.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SASTANAK U BRISELU VUČIĆ: Ovo je bio dobar dan za razgovor!

Izvor: Kurir, 21.Apr.2015

Premijer je kazao da je bilo reči o velikom broju pitanja i da je u nekim od njih došlo do približavanja stavova, kao i da će radne grupe nastaviti da rade na pripremi sledeće runde dijaloga koja će se održati u maju..BRISEL - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras nakon...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.