Važna uloga odnosa sa Kosovom

Izvor: Akter, 05.Sep.2015, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Važna uloga odnosa sa Kosovom

Državni ministar za Evropu nemačkog Ministarstva spoljnih poslova Mihael Rot ocenio je da odnosi sa Kosovom imaju važnu ulogu u razgovorima Srbije i Evropske unije, piše danas Kosova Sot

Jasno je da bi Srbija i Kosovo trebalo da normalizuju međusobne odnose kroz pravno obaveznu regulaciju pre članstva Srbije u EU, izjavio je Rot.

Prema njegovim rečima, sporazumi koje su nedavno postigli >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Priština i Beograd predstavljaju istorijski korak.

Rot je ocenio da su Srbija i Kosovo uspeli da popune važne rupe u primeni sporazuma o normalizaciji odnosa iz 2013. godine.

Sporazumima o asocijaciji kosovskih Srba, telekomunikacijama i energiji se mogu razjasniti teška pitanja bilateralnih odnosa. To ne znači da je tim sporazumima posao završen.

Naprotiv, pomirenje mora postojati na svim nivoima, izjavio je Rot.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.