Smanjiti pritisak na Rusiju

Izvor: Vesti-online.com, 19.Dec.2014, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Smanjiti pritisak na Rusiju"

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer izrazio je zabrinutost da bi sankcije EU protiv Moskve mogle da destabilizuju Rusiju i upozorio da treba "popustiti pritisak".

Štajnmajer, član Socijaldemokratske stranke /SPD/, rekao je za "Špigl" da su dramatičan pad vrednosti rublje i cena energenata izazvali ekonomsku i finansijsku krizu u Rusiji, što će da utiče na "politički pejzaž u toj zemlji".

"Ne može biti u našem interesu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << cela situacija izađe van kontrole. Moramo to da imamo na umu u našoj politici sankcija", istakao je Štajnmajer.

Na pitanje da li strahuje od destabilizacije u Moskvi ukoliko Evropa ne ublaži sankcije, Štajnmajer je rekao da ga to brine, te da će kriza u Rusiji samo stvoriti više nesigurnosti, zbog čega se protivi daljim kaznenim merama.

Lideri EU upozorili su Moskvu da su spremni da "ostanu na kursu" sankcija, ako Rusija odbije "da se povuče iz Ukrajine".

S druge strane, neki krugovi u EU smatraju da treba promeniti strategiju i umesto podrške Ukrajini krenuti u pravcu popuštanja "zategnutosti" s Moskvom.

Nemačka je "najglasnija" u pokušaju da ubedi ruskog predsednika Vladimira Putina da sarađuje sa Zapadom, ali do sada bez uspeha.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Moskva

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.