SKANDAL TRESE EU ČLANICU Političari novcem građana plaćali GEJ ORGIJE

Izvor: Blic, 25.Feb.2017, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL TRESE EU ČLANICU Političari novcem građana plaćali GEJ ORGIJE

Italija je sinonim za korupciju u popularnoj kulturi, ali ponekad je teško pojmiti koliko je korupcija svakodnevna pojava u italijanskom društvu.

Kako su pre nekoliko dana otkrili italijanski istraživački novinari iz emisije "Hijene", vladina organizacija za promovisanje ravnopravnosti UNAR dala je 180.000 evra raznim udruženjima koje upravljaju privatnim seks-klubovima i saunama širom Rima. Uhvatili su tri kluba u glavnom gradu Italije koji su dobili više od 55 hiljada evra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i oslobođeni su plaćanja poreza, a istovremeno su nudili erotske masaže i određene dodatke uz plaćanje.

Jedan klub je nudio masažu za 50 evra i oralni seks za dodatnih 70. Drugi klub je naplaćivao 38 evra za masažu i 50 evra za dodatne usluge, prenosi "Daily Beast". Oba kluba dobijala su novac iz italijanskog budžeta, a imali su i "mračne sobe", što su zapravo bile prostorije za orgije gde su muškarci slobodno se upuštali u polne odnose bez previše razmišljanja o zaštiti.

Sam ulaz u klub rezervisan je za ljude s članskim kartama koje je lako dobiti uz ličnu kartu ili sličan dokument. Kad su novinari pitali imali li klub bilo kakvih kulturnih aktivnosti, izbacivač je otvoreno rekao:

- Samo otvori usta ili zadnjicu i dobićeš kulturu. Kulturu ki*e.

Kulturne aktivnosti, naime, jedan su od preduslova za dobijanje novca iz državnog budžeta i oslobađanje od plaćanja poreza. Jedan od posetilaca rekao je novinarima da povremeno klub postavi štand s informacijama o AIDS-u, ali je odmah rekao da se to dogodi možda tri puta godišnje, prenosi "Express".

Novinari su šefa UNAR-a Frančeska Spana otvoreno pitali o tim klubovima, a on je samo obećao da će istražiti šta se događa. Međutim, nedeljama se ništa nije dogodilo ništa, a kad je Spano dao neopozivu ostavku na dužnost, rekao je da je dao ostavku zbog poštovanja prema radu koji ta organizacija obavlja.

Iako su neki već tražili gašenje UNAR-a, legitimne organizacije koje dobijaju novac od UNAR-a kažu da za time nema potrebe jer i UNHCR i UNICEF i italijanski ogranak Crvenog krsta dobijaju novac od države. Udruženje italijanskih potrošača "Codacons" zatražilo je otvaranje istrage o sumnjivom korišćenju javnih sredstava, ali su upozorili da legitimne organizacije dobijaju novac i da se mora oprezno pristupiti svemu tome kako ne bi svi bili jednako kažnjeni.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Parada ponosa

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.